Dél-Dunántúli kéktúra 6. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2013. máj. 21.  - 2013. máj. 21. (1 nap)

0 hozzászólás I 986 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. dec. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Reggel azzal indult, hogy Csabika elviszi a bicaját a szervizbe, hátha a telón tudnak valamit állítani neki. Persze nyolcas indulás nem sikerült neki, így kapkodós lehet a vonat elérése. 9 felé én is utánuk mentem, jobb az ha noszogatom őket. Bicajt gyorsan megcsinálták, csak fújni kellett bele, persze hozzá való pumpával :)Vettünk még láncra olajat, be is fújtuk vele mindet, mert szólt a lánc már rendesen. Az látszott, hogy a vonatot bebukták. Edit haza a bicajáért, mert kocsival voltak. Én közben ki az állomásra. Palinig én vonatozok ők meg jönnek kocsival. Vonattal persze időben több volt, így ők simán ott voltak mire én is befutottam.

Mire odaértem ők megtalálták a pecsételő helyet, így indulhatott is a túránk. Innen szokás szerint felfelé indult utunk. Egy szép pincesoron haladtunk, volt itt egy kis templom is. Tartottunk egy kis kaja szünetet. Pont jött egy ember, aki ennek a templomnak a felügyeletét látta el. Tőle sok információt tudtunk meg magáról a templomról a meg szőlő ünnepéről, amihez ennek a helynek sok köze van. Folytattuk utunkat,a nagykanizsai tévé toronyhoz jutottunk el. Én itt geoládáztam, de sajnos sikertelenül. Aztán a közeli szurdoknál is rossz oldalról közelítettem, de aztán már a jó irányból rátaláltam. Itt értem utól Editéket, mert a addig ők haladtak, míg én kutattam. Bementünk a szurdokba, bár nem kellett volna. A világ összes szúnyogja itt várt ránk étlen szomjan. A kis utacska is elég járhatatlan volt, itt ott teljesen leszakadva. Én végig mentem, Editék is majdnem. Láda persze nem lett meg. De a szúnyogok eléggé elvették a kedvem így hamar feladtam, inkább kerestem a vissza utat. Nagybakónak vettük az irányt, amerre egy nagy füves réten találtuk magunkat, ahol a rétnél csak a fű volt nagyobb. Hogy teljes legyen a kép, a végén egy erdőbe toltuk fel a bicajokat. Itt sokáig kellett mennünk a következő pecsétig. Útközben aztán belefutottunk egy gazos, szinte járhatatlan részbe. Persze ez önmagában nem lett volna akkora gáz. De rá kellett jönnöm a szurdokban, csak előhírnökei voltak a szúnyogoknak.Itt ha megálltam, akár csak egy pillanatra, beleptek a szúnyogok. Ez a közel félóra, maga volt az örökké valóság. Eddigi túrázásom magasan legszarabb része volt. A tüske bokrokon úgy mentem át mintha ott sem lenne, mondanom sem kell, hogy a rövidnadrág nem a megfelelő öltözet volt ide. Vádlim volt legjobban szétkarmolva, több helyen vérzett is. De csak miután innen kijutottunk volt időm sebeimet nyalogatni. Felértünk az Öröm-hegyre, ahol megnéztük a "főnök"(Rockenbauer Pál)a kopjafáját. A kulcsosház nem lett meg, így a pecsét sem. Csináltunk fotókat, hogy rendeben legyünk ezzel is. Innen már kellemesebb utunk volt, dimbeken dombokon Zalakaros felé. De előtte még volt egy kilátó, ahol bizony nagyon finom illatok jöttek a közeli étteremből. Friss kacsacombot és csülköket vettek ki éppen a sütőből, aminek lehetetlen volt ellenállni. Be is lakmároztunk rendesen. Én még megtaláltam a közeli ládikót is. Felszaladtunk a kilátóba is. Mai napon alig volt aszfaltos rész, de innen már azon mentünk tovább, kihagytuk azt kis földutat ami bevitt Zalakarosra. Pecséttel nem volt gond a kilátónál biztosra mentünk. Aztán már végig aszfalt, Galambok majd Zalatárnoknál ért véget mai kéktúránk. Időben ott voltunk a vonat előtt, persze eggyel későbbinél mint amit terveztünk. Így én is Nagykanizsáig mentem csak, onnan tekerés Palinba a kocsihoz és beültem én is harmadiknak a két személyes kocsiba. Így időben Egerszegen voltunk, gyors zuhany után még leugrottam a stadionba megnézni a férfiak Bosznia Hercegovina elleni meccsét. Több mint a felét láttam is.

Mai kéktúránk 34,4 km volt, teljes tekerésem viszont 63 km. Eddig megtettem a Dél-Dunántúli kéktúra 44,8 % (249,9 km), a teljes kéktúrából 44,7 %-t (1133,3 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina