Dél-Dunántúli kéktúra 7. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2013. máj. 22.  - 2013. máj. 22. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 005 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. jan. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Kelés ma sem ment könnyen. Edóéknak már úgy szóltam, van 15 percük elkészülni. Csabikát ez sem hatotta meg, de azért elértük a vonatot. Már kezdem irigyelni őket, mindig nyugisan elkészülnek én meg mindig izgulok, elérjük-e a vonatot.

Ma Lentiig vonatoztunk, igaz én tovább mentem Rédicsig,az a végállomás, mert ugye vonatozni is szeretek.
Innen azt a 4-5 kilométert vissza tekertem. Volt idő a kisvasút indulásáig, bevásároltunk a boltba is, mert itt már csatlakoztam Edóékhoz. Ki a vasútállomásra, 10-kor indult a vonatunk. Egy 2 óra 40 perces vonatozás várt ránk. Persze ez kisvasúton az erdőben nem volt ám unalmas. Csömödéren volt a félút nagyjából, itt volt is félóra szünet. Nekem mint vonatfotósnak ez külön jó volt, mert bejártam az állomást és kedvemre fotóztam. Jó kis hely volt, büfével, normális wc-vel. Aztán jöhetett a második fele, na ennek az utolsó harmadába már bele bele szunyókáltam. Mire Kistolmácsra értünk, kellően fáradtnak éreztem magam.

Innen indult a tekerés Rádiháza felé. Bázakerettyéig elég egyszerű utunk volt, mert aszfalton tekertünk. De innen aztán indult a hegymenet.Ez sem volt vészes, egy két sárdagasztás kivételével. Aztán ma is találtunk egy szép kilátót, ahonnan persze körbe is tekintettünk a szép tájra. Lispeszentadorjánon és Lasztonyán, nem hogy a pecsétet nem találtuk még embert sem. Ezt fotókkal pótoltuk. Innen Szentpéterfölde félé, egy nagyon jól bicajozható úton haladtunk. Találtuk egy szép kis tavat, amin volt egy kicsi sziget, amihez fahíd vezetett be. Itt tartottunk némi szünetet. Pecsét Szentpéterföldén sem volt, de ez nem gond mert jó a Rádiházai pecsét is, ott meg ugye már jártunk, azzal nincs gond. Igaz addig egy hegyen még áttekertünk, de ez is a jól tekerhetők közé tartozott, bár volt benne egy két nehezebb szakasz is. Rádiházán van 2 óránk a vonatig. Edóék úgy hitték reggel, elérjük a korábbit is, én már akkor tudtam az nem jön össze, mert ők jól eltudják molyolni az időt. A kocsmában rendeltünk egy pizzát, valahonnan a környékről fogják hozni. Editék addig elmentek lovat simogatni, én meg kiültem az állomásra, hogy kicsit összegezzem azt a mai napot. Majd vissza a kocsmához, megettük a pizzát. Zárásként vonatozás Zalaegerszegre.

Mai kéktúránk 30,2 km volt, teljes tekerésem viszont 48,1 km. Eddig megtettem a Dél-Dunántúli kéktúra 49,9 % (280,1 km), a teljes kéktúrából 45,9 %-t (1163,5 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina