Ausztria, Straß (in Steiermark), SzG3

Ausztria Strass in Steiermark

Ott-tartózkodás ideje: 2013. márc. 16.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 392 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. feb. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: ausztria  Erzherzog Johann kaserne  János főherceg laktanya  laktanya  Strass  Straß  Straß in Steiermark  templom 

Maga a község nem túl érdekes, még szépnek sem lehet igazán mondani, főleg nem osztrák viszonylatban. Amiért megálltam itt, az a kaszárnya épülete volt, amiről először azt hittem, hogy egy kastély, vagy valami hasonló. Amikor megnéztem a főbejárat előtti kőtáblát, akkor láttam, hogy ez a János főherceg kaszárnya. Mindebből az következik, hogy az épületeket csodálatosan karbantartották, így lehetett egy kastéllyal összetéveszteni. Sajnos be nem engedtek, hogy az udvaron kiállított fegyvereket lefényképezhessem és itt nem kísérleteztem azzal, hogy hátha a "hátsó ablakon be tudok mászni", lévén hogy katonaságról van szó, ráadásul az egyik osztrák elit egység, a 17. határvadász zászlóalj kaszárnyája.
Maga az épület nagyon régi (1583-ban épült), de laktanyának csak kb. 160 éve használják. Mint határvadászok, a régi osztrák vadászüdvözlést használják, egymás köszöntésére, ill. harci kiáltásnak (ez az amerikaiak között is divat, hogy egyes egységek eltérő harci kiáltás, buzdítást használnak): Horridoh!
A kapu előtti kőtáblához visszatérve megállapítottam, hogy minden laktanya előtt ugyanezt a típust használják a laktananya megnevezésének kiírására. Na itt jön az érdekesség. Ha megnézitek a kapu képét, fölötte egy kettős címer található, balra az osztrák, jobbra a magyar koronás címer (az a változat, ahol alul a horvát piros-fehér kockás címerrész is látszik) található. Nem verték le, hanem az egészet az épülettel együtt gyönyörűen karban tartották.
Ahogy említettem, ez az egység egy elit egység még Ausztrián belül is és részt vettek szinte minden olyan misszióban, amit az osztrák semlegesség ellenére engedélyeztek. A kapu melletti feliratból még az is megállapítható, hogy itt tanyázik az EU egyik harccsoportja is (vagy a határvadász zászlóalj működik EU harccsoportként, ezt nem tudtam kideríteni). A kapcsolódó helyőrségi templomot meg tudtam nézni, ez is nagyon szép, de valami miatt nem engedtek ott fényképezni (nem tudom, hogy egy templomban milyen hadi titkot tudnék kideríteni, de nem vitatkoztam velük).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo