Magyarország, Kisnána, a vár, SzG3

Magyarország Kisnána

Ott-tartózkodás ideje: 2014. feb. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 225 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. márc. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Kisnána  Magyarország  vár 

Mint azt már írtam, a tájház és a vár gyakorlatilag ugyanott található és egy jegyért megtekinthető. Most ismerkedjünk meg a várral.
Már elöljáróban le szeretném szögezni, szerintem mindent kihoztak a hely adottságaiból. Szépen gondozott terület, tisztaság, gyakorlatilag mindenhová be lehet menni, mindent lehet megtekinteni. Van 3D mozi, több ponton elhelyezésre kerültek olyan berendezések, amelyekbe belenézve meg lehet tekinteni, milyen volt a vár anno. Igazából csak egyetlen dolgot lehet felhozni, azt, hogy kicsi a vár, de erről természetesen nem a helybeliek tehetnek.
A pénztártól egy rövid úton eljuthatunk egy kis hídig, itt lehet feljutni a várba. A torony is megtekinthető, a földszinten kis kőtár található. Érdemes az emeletekre is felmenni (csigalépcső!), majd a tetőről körbenézni, jó időben igen szép a panoráma. A pincei részen kiállították a Mo-n talált legnagyobb opáltömböt. A másik ajtót használva feljutunk egy szabadtéri, de fedett kőtárhoz.
Tanulmányozva a honlapjukat, igen sok program várja itt a közönséget, de sajnos aznap, amikor ott voltam, nem volt ilyen.
Ezzel együtt, ha valaki erre jár, nézze meg a várat!
Megjegyzés: ezt a várat nem a Habsburgok rombolták le, ezt a "szívességet" már a törökök megtették, utána soha sem épült újjá.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo