Malaga tengerparti nyaralással

Spanyolország Malaga

Ott-tartózkodás ideje: 2012. jún. 22.  - 2012. jún. 29. (7 nap)

0 hozzászólás I 3 379 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. ápr. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar lochner Beszámolója
Két kamasz fiam elért abba a korba, hogy már nem vágynak annyira a családi nyaralásokra. Ez a mostani tehát az utolsó, ezért nagyon fontos volt nekem, hogy jól sikerüljön. Igyekeztem úgy összeállítani a programot, hogy legyen benne legalább annyi pihenés, mint városnézés. Így esett a választás Malagára, majd a várostól 50 km-re levő Mijas városban lévő wellness szállodára. Mivel a repülő Malagára érkezett és a granadai kirándulást is innen volt célszerű elindítan, ezért az első két napot itt töltöttük. A korai érkezésnek köszönhetően az egész első napot a város felfedezésével tudtuk tölteni. Malaga bájos kis város a sétáló utcáival, mór stílusú házaival, templomaival, az erőddel, arénával - mindenképpen érdemes időt szánni rá és nem csak a repülőterét használni a tengerparti nyaralás előtt. Délután megkerestük a buszpályaudvart, hogy informálódjunk a granadai kirándulás és a Mijasba történő eljutás miatt. Miután minden infót megkaptunk, nyugodtan leültünk vacsorázni és visszamentünk a szállásunkra. Malagán a Residencia Malaga Backpackers diákszállón laktunk, ami nagyon tetszett a fiúknak, hiszen rengeteg fiatal volt a társalgóban és a közös konyhában, úgyhogy az estét mi is ott töltöttük és kártyáztunk egy jót, miközben a többi lakóval együtt élveztük a foci EB-t.
Másnap elmentünk a buszpályaudvarra és egy két órás utazás után megérkeztünk Granadába. A város önmagában is gyönyörű, de az Alhambra (fellegvár) minden várakozásomat felülmúlta. Órákig sétálgattunk egyik épületről a másikra, míg el nem fáradtunk. Ezután lementünk a városba, megebédeltünk és csináltunk egy rövid városnézést, mielőtt visszamentünk volna a buszpályaudvarra. Este hatra érkeztünk vissza a szállásra, ahol a recepciós fiú rábeszélt minket, hogy menjünk ki a tengerpartra, mert a spanyolok nyertek és spontán buli lesz este a beach-en. Hát jó ötlet volt! Olyan élet volt a parton, mindenki bulizott, táncolt, a Mc Donalds egész éjjel nyitvatartott, bárki használhatta a mellékhelyiséget, anélkül , hogy vásárolt volna náluk valamit. Másnap reggel elindultunk Mijasba és elfoglaltuk a nyaralás hátralévő részében használt apartmanunkat. A Grangefield Oasis egy minden ígényt kielégítő szálloda komplexum saját étteremmel, bolttal, a színpadon minden este műsorral, amit mi a teraszunkról néztünk. Egy szépséghibája volt csak a szállodának - ami a leírásból nem derült ki -, hogy a tengerparttól ugyan 20 percre van "légvonalban", de olyan magas hegyen , hogy komoly erőpróba volt lesétálni, felfele már taxival jöttünk. Autó nélkül ez nem volt a legjobb választás, ezért a csavargásokat a minimálisra csökkentettük - a fiúk legnagyobb örömére. Így aztán az egy hét alatt két kirándulást vállaltunk: egyszer lesétáltunk a tengerpartra fürödni és egyszer elmentünk Gibraltárba a recepció által ajánlott utazási irodával. Ez nagyon jó választás volt, mert minden szervezetten működött: a kisbusz várt minket a parkolóban, a cseppkőbarlangba soronkivül bementünk, a kikötőben várt minket a delfin néző hajó - szóval egyénileg ez sokkal nehezebben ment volna, nem beszélve arról, hogy kocsival nem is lehet bemenni a városba. Amíg a társaság egyik részre a hegyre ment fel a kisbusszal, addig a másik felének szabadprogramja volt, utána fordítva.
Ha valaki a spanyol tengerpart ezen részére megy nyaralni, akkor Granadát, Malagát és Gibraltárt semmi esetre se hagyja ki a programjából.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina