Alföldi kéktúra 9. nap

Magyarország Mezőtúr

Ott-tartózkodás ideje: 2014. máj. 05.  - 2014. máj. 05. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 144 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. dec. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Tegnapi nagy menet után, azt hittük ma nehezen indulunk. De szerencsére a pihenés sokat dobott rajtunk. Kell is, mert újabb 80 km vár ránk, remélhetőleg már nem szembe szélben. Pakolás és indulás is az állomásra. Mai vonatunk Körösladányba vezetett.
A tegnapi sáros nap után bizony a bicajokra ráférne némi kenőanyag. Az állomáson tudtunk pecsételni, és egyúttal sikerült kérnünk kenőanyagot. A váltókhoz használt zsírból kaptunk, ami után elcsendesedtek a bicajaink. A faluból kiérve földúton mentünk Dévaványa felé. Itt még a szél oldalról fújt, de úgy néz ki, hogy féltáv után teljes hátszelünk lesz. Dévaványán a templomok előtti téren tartottunk egy kis kaja szünetet, majd indultunk tovább és az állomáson beszereztük a következő pecsétet. Heni megpillantott egy autómosót, így természetesen le is mostuk bicajainkat. Sajna a zsír nagy résztét is lemostuk, de a helyzet jobb volt, mint reggel. Újra az Alföld poros útjain haladtunk tovább. Egy tanyánál három kutyát próbáltuk visszatartani némi kavics dobálással, és a gazda nem túl lelkes segítségével. Egy kilátónál újabb pihenőt tartottunk, föl is mentünk, de nagy szél miatt inkább a tövében lakmároztunk. Innen nem messze volt a Réhelyi Látogató Központ, ahol pecsételtünk és a környék állatvilágába is betekintést nyertünk. Aztán négy túzokkal próbáltunk barátságot kötni, de szó szerint tojtak az egészre. Innen Ecsegfalváig már aszfalton tekertünk. Itt a benzinkútnál sikerült pecsételnünk. A falu végén már a gáton folytattuk utunkat, végre a hőn áhított hátszélben. Itt olyan jól haladtunk, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy elérjük a korábbi vonatot, amellyel az esti költözésünk nem nyúlik az éjszakába. Ahogy fogytak a kilométerek, egyre jobban fogyott az időnk is. A végén már kezdett úgy tűnni, hogy nem érünk oda időben a szállásra, majd az állomásra. De mindig volt egy kis esély, így tekertünk ahogy csak bírtunk. A szálláson, csak be a bőröndért és már indultunk is volna. De a tulaj nagyon rendes volt, látta a bicajon a nagy bőröndöt és felajánlotta, hogy kihozza autóval az állomásra. Ezt bizony el is fogadtuk, így már tuti elérjük a vonatot. Hamarosan a vonaton ültünk és utaztunk Szentes felé.
Így is 10 előtt értünk csak oda, de legalább már itt vagyunk. Nagyon rendes tulaj volt itt is. Ez egy más kategóriájú szállás volt, kényelmesebb tisztább. De nagyon örülök, hogy a mezőtúrit nem hagytuk ki, mert annak is megvolt a maga hangulata.
Mai kéktúránk 70,6 km lett, teljes tekerésem viszont 86,9 km. Eddig megtettem az Alföldi kéktúra 66 %-t (556,9 km), a teljes kéktúrából 58,6 %-t (1486,8 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
Őszi darules Hortobágyon
  A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina