Szlovákia, Dudince (Gyűgy), a szabadtéri strand, SzG3

Szlovákia Dudince

Ott-tartózkodás ideje: 2014. jún. 09.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 870 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. jún. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Dudince  Gyűgy  strand  szabadtéri strand  Szlovákia 

Tényleg nem értem magunkat (magyarokat). tegnap este néztem a híradókat és az alábbi elrettentő dolgokat hallottam és láttam: a Balatonban döglenek a halak (több, mint 15.000 db-t szedtek ki eddig), a strandok zsúfoltak, néhol koszosak is, hazafelé az M 7-es egy rémálom (ideértve a zsúfoltságot, a rendkívül magas balesetveszélyt, stb.). Ha már valaki veszi a fáradtságot, meg a sok pénzt, hogy lemenjen a Balatonra, miért ebbe a ....-ba megy le? Választhatna magyar strandot is, de azok zsúfoltak, sok helyen piszkosak (és ez nem feltétlenül a személyzet hibája), üvölt a zene, a büfék meg lerabolják az embert, mert mást nem lehet mondani az árakra. Ismét szembesülnöm kellett azzal, amit már persze rég óta tudok, nálunk az ár/érték arány a béka s...ge alatt tartózkodik és nem is kar onnan kijönni.
Pedig lehetne tenni ellene. Ha már annyi pénzt rááldoz valaki a strandolásra, miért is ne élvezné azt? Erre egy kitűnő példa a gyűgyi stand.
Mik az előnyei egy magyar strandhoz képest?:
- közelebb van, mint a Balaton (Budapesthez képest 91 km),
- még hétvégeken is gyakorlatilag 0 forgalom a 2-es úton,
- kitűnő ár/érték arány (erre még kitérek),
- rendkívüli tisztaság,
- csend, nyugalom, csak egy kis halk zene szól,
- nem üvöltenek a vendégek és nem ugranak a nyakadba,
- árnyék, megfelelő mennyiségű nyugágy, nincs graffiti,
- biztonság (de nagyon)
Valakinek ennyi nem elég?....
Ha nagyon kukacos akarok lenni, akkor van néhány kisebb probléma is (de tényleg csak a pontosság kedvéért):
- kb 5 percet gyalogolni kell a parkolótól,
- nincs sátortető a gyerekmedence felett
- viszonylag rövid nyitva tartás, 11:00-kor nyitnak és ha jól emlékszem du 5:00 vagy 6:00-kor már zárnak is.
Ezek azért nem olyan nagy dolgok. Magáról a strandról a képek beszélnek, de néhány fontos dolgot azért elmondok hogy másnak ne kelljen azt kitalálnia:igen fejlett számítógépes rendszert alkalmaznak, ezzel mindent el lehet intézni a strandon. amikor bemegyünk, mindenki kap egy karóra szerű szerkezetet, ez a kulcs mindenhez (az első három órát ki kell fizetni előre, ez 3,50 Euro hétköznap (1.050 Ft/fő), hétvégén egy kicsit drágább). Nincs igazán olyan öltöző, amilyenhez itthon szokva vagyunk. A területen több átöltöző helyiség van, mindenki magánál tartja a ruháit és egyéb dolgait. Aki mégis valami biztosabb helyre akarja azokat eltenni, arra is van lehetőség. Computer vezérelte szekrények állnak a rendelkezésre. Ekkor a karkötőt a jelhez kell tartani, mire a rendszer kinyit egy üres szekrényt. Becsukás után csak azzal a karkötővel lehet kinyitni, amivel bejelentkeztünk az üres szekrényért. Ráadásul kiírja annak számát is, így nem kell a megjegyzésével bajlódni (hülye biztos szerkezet). Ugyanígy ezzel a karkötővel lehet fizetni a büféknél is (javasolt a számlák eltevése, ha a kijáratnál reklamálni kellene), így nem kell a koszos pénzzel foglalkozni, valamint a büfé azonnal elérhető a medencéből kijövet, nem kell a pénztárcáért külön elmenni.
Kifelé menet egyszerre célszerű leadni a karkötőket (amiket egyben akarunk kifizetni). Ha túlléptük a három órát, akkor minden megkezdett óra után fizetni kell, ha jól emlékszem 0,85 Euro-t. Ekkor kell kifizetni a fogyasztást is. Mindenki kap egy vonalkódos cetlit, ezt kell a kijáratnál az átengedőbe beletenni és már mehetünk is. Természetesen a kp. helyett lehet fizetni kártyával is.
A költségekről: kb. 5 órát voltunk bent, valamelyest fogyasztottunk is, kávé, fagyi, placky (ha valakit érdekel, nézzen utána, nagyon finom), összesen fizettünk 7,00 + 6,50 Eurót, vagyis durván 14,00 Eurót (kb 4.200.-Ft). Ezért egy "jobb" magyar strandra talán be sem jutunk. Ezt nevezem és jó ár/érték aránynak.
Egy kicsit visszatérve a nyitva tartásra. Azt azért láttuk, hogy a 11:00-t nem ölbe tett kézzel várják, egyfolytában takarították, tisztították a területet. A medencék alján még valami automata szerkezet is végig ment és azt is felnyalta (talán szó szerin). A viszonylag rövid nyitva tartást is szemlélhetjük abból a szemszögből is, hogy nem akarják mindenáron lestrapálni a strandot, ez az elfogadható nyitvatartási hossz, ekkor van bőven idő a takarításra és a karbantartásra. Lehet, hogy nekik van igazuk?
Egyébként van sodró és csúszda is!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo