Szlovákia, Dudince (Gyűgy), a szabadtéri strand, SzG3

Szlovákia Dudince

Ott-tartózkodás ideje: 2014. jún. 09.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 792 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. jún. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Dudince  Gyűgy  strand  szabadtéri strand  Szlovákia 

Tényleg nem értem magunkat (magyarokat). tegnap este néztem a híradókat és az alábbi elrettentő dolgokat hallottam és láttam: a Balatonban döglenek a halak (több, mint 15.000 db-t szedtek ki eddig), a strandok zsúfoltak, néhol koszosak is, hazafelé az M 7-es egy rémálom (ideértve a zsúfoltságot, a rendkívül magas balesetveszélyt, stb.). Ha már valaki veszi a fáradtságot, meg a sok pénzt, hogy lemenjen a Balatonra, miért ebbe a ....-ba megy le? Választhatna magyar strandot is, de azok zsúfoltak, sok helyen piszkosak (és ez nem feltétlenül a személyzet hibája), üvölt a zene, a büfék meg lerabolják az embert, mert mást nem lehet mondani az árakra. Ismét szembesülnöm kellett azzal, amit már persze rég óta tudok, nálunk az ár/érték arány a béka s...ge alatt tartózkodik és nem is kar onnan kijönni.
Pedig lehetne tenni ellene. Ha már annyi pénzt rááldoz valaki a strandolásra, miért is ne élvezné azt? Erre egy kitűnő példa a gyűgyi stand.
Mik az előnyei egy magyar strandhoz képest?:
- közelebb van, mint a Balaton (Budapesthez képest 91 km),
- még hétvégeken is gyakorlatilag 0 forgalom a 2-es úton,
- kitűnő ár/érték arány (erre még kitérek),
- rendkívüli tisztaság,
- csend, nyugalom, csak egy kis halk zene szól,
- nem üvöltenek a vendégek és nem ugranak a nyakadba,
- árnyék, megfelelő mennyiségű nyugágy, nincs graffiti,
- biztonság (de nagyon)
Valakinek ennyi nem elég?....
Ha nagyon kukacos akarok lenni, akkor van néhány kisebb probléma is (de tényleg csak a pontosság kedvéért):
- kb 5 percet gyalogolni kell a parkolótól,
- nincs sátortető a gyerekmedence felett
- viszonylag rövid nyitva tartás, 11:00-kor nyitnak és ha jól emlékszem du 5:00 vagy 6:00-kor már zárnak is.
Ezek azért nem olyan nagy dolgok. Magáról a strandról a képek beszélnek, de néhány fontos dolgot azért elmondok hogy másnak ne kelljen azt kitalálnia:igen fejlett számítógépes rendszert alkalmaznak, ezzel mindent el lehet intézni a strandon. amikor bemegyünk, mindenki kap egy karóra szerű szerkezetet, ez a kulcs mindenhez (az első három órát ki kell fizetni előre, ez 3,50 Euro hétköznap (1.050 Ft/fő), hétvégén egy kicsit drágább). Nincs igazán olyan öltöző, amilyenhez itthon szokva vagyunk. A területen több átöltöző helyiség van, mindenki magánál tartja a ruháit és egyéb dolgait. Aki mégis valami biztosabb helyre akarja azokat eltenni, arra is van lehetőség. Computer vezérelte szekrények állnak a rendelkezésre. Ekkor a karkötőt a jelhez kell tartani, mire a rendszer kinyit egy üres szekrényt. Becsukás után csak azzal a karkötővel lehet kinyitni, amivel bejelentkeztünk az üres szekrényért. Ráadásul kiírja annak számát is, így nem kell a megjegyzésével bajlódni (hülye biztos szerkezet). Ugyanígy ezzel a karkötővel lehet fizetni a büféknél is (javasolt a számlák eltevése, ha a kijáratnál reklamálni kellene), így nem kell a koszos pénzzel foglalkozni, valamint a büfé azonnal elérhető a medencéből kijövet, nem kell a pénztárcáért külön elmenni.
Kifelé menet egyszerre célszerű leadni a karkötőket (amiket egyben akarunk kifizetni). Ha túlléptük a három órát, akkor minden megkezdett óra után fizetni kell, ha jól emlékszem 0,85 Euro-t. Ekkor kell kifizetni a fogyasztást is. Mindenki kap egy vonalkódos cetlit, ezt kell a kijáratnál az átengedőbe beletenni és már mehetünk is. Természetesen a kp. helyett lehet fizetni kártyával is.
A költségekről: kb. 5 órát voltunk bent, valamelyest fogyasztottunk is, kávé, fagyi, placky (ha valakit érdekel, nézzen utána, nagyon finom), összesen fizettünk 7,00 + 6,50 Eurót, vagyis durván 14,00 Eurót (kb 4.200.-Ft). Ezért egy "jobb" magyar strandra talán be sem jutunk. Ezt nevezem és jó ár/érték aránynak.
Egy kicsit visszatérve a nyitva tartásra. Azt azért láttuk, hogy a 11:00-t nem ölbe tett kézzel várják, egyfolytában takarították, tisztították a területet. A medencék alján még valami automata szerkezet is végig ment és azt is felnyalta (talán szó szerin). A viszonylag rövid nyitva tartást is szemlélhetjük abból a szemszögből is, hogy nem akarják mindenáron lestrapálni a strandot, ez az elfogadható nyitvatartási hossz, ekkor van bőven idő a takarításra és a karbantartásra. Lehet, hogy nekik van igazuk?
Egyébként van sodró és csúszda is!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina