Magyarország, Velence, SzG3

Magyarország Velence

Ott-tartózkodás ideje: 2014. jún. 21.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 709 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. jún. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: kikötő  magyarország  meszleny-wenckheim kúria  strand    tópart  velence korzó  velencei tó  velenve 

Ezen a hétvégén családi okok miatt (az unokahúgom az iskolájával zenei táborban voltak és szombaton volt a zárókoncert) ellátogattam Velencére.
Érdekes volt látni a helyet, itt még soha sem voltam (legalább is ezen a részen). Egy kettősség volt bennem, volt ami tetszett, volt ami nem.
Ami tetszett: az egész parton azt éreztem, hogy nagyon szépen rendben tartják a helyet, szemetet nem láttam sehol, azt lehet mondani, hogy rend és csend volt mindenfelé (persze még nem indult be szezon teljesen, de azért már június vége felé járunk).
Felépült a Velence korzó (talán ezt hívják Velence kapujának?), tényleg lehet korzózni a környéke.
Amúgy elég jól le lehet jutni a partra és gyönyörködni a tó panorámájában, ami a nádasokkal elég szép látványt eredményez.
Ami nem tetszett: a korzónál is erőltetik a homokos strandot, ami szerintem nem megy Mo-n. Itt is látszott, hogy a homokra (szerintem por) gyakorlatilag nem telepedett le senki, mindenki igyekezett vagy a fűre vagy egy térburkolattal ellátott helyre feküdni. Az egyik baj az, hogy szerintem keverik a por és a homok fogalmát, meg mint régi Balaton-járó azt azért mindig láttam, hogy a magyar ember a fűre szeret leheveredni. Esetleg a kőre. A magyar tavak körül szerintem soha sem volt homokos strand.
Nekem még az is zavaró, hogy nagyon alacsony a víz szintje, láttam a parttól nagyon messze embereket labdát dobálni, éppen hogy derékig ért nekik a víz (ami viszont tisztának látszott).
A korzó előtt és mögött viszont már a szokásos magyaros étkező bódék találhatóak a szokásos tóparti árakkal. Van itt egy hatvanas éveket idéző "vidámpark" is. Az innen látszó szállodák is kb. a 70-es években épülhettek, van mindenféle ifi változat 2.500 Ft-os áron, kérdés milyen szolgáltatást nyújtanak.
A korzótól nem messze található egy kis dombon a Meszleny-Wenckheim kúria (maga a Meszleny kastély sincs messze, csak teljesen romos állapotban van).
A Meszleny-Wenckheim kúriát 1888-ban a Meszleny család építtette, majd 1921-ben gróf Wenckheim Ferenc vette meg. 1945 után általános iskola lett, jelenleg könyvtár, házasságkötő terem, stb. működik benne. A tóra néző lankás domboldalon szép virágos sétány fut le a parti útig.
Ide viszonylag messze van Velence másik kastélya, a Hauszmann-Gschwind-kastély, ezzel már korábban foglalkoztam (lásd ott).
E rövid látogatás alatt ezeket tapasztalta Velencén.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo