Legendák ösvényén - hogy ismerkedtek meg gyerkőceim Hévízzel

Magyarország Hévíz

Ott-tartózkodás ideje: 2014. júl. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 958 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. júl. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar molnarnekati Beszámolója

Cimkék: Hévíz gyermek program család legenda foglalkoztató füzet játszótér 

Még májusban jártunk Hévízen gyerekestül, akkor beígértem a kis tücsköknek, hogy eljövünk még egyszer és a Tourinform irodában kapott legendás füzet alapján bejárjuk a város látnivalóit.
Apát a múlt hétvégén Zalaegerszegre szólította a munka, így mi is kihasználtuk a lehetőséget és amíg ő dolgozott, mi addig egy stoppal kiszálltunk Hévízen és eltöltöttük a napot.
A füzet jó részét a gyerekek ugyan már megoldották akkor és színezgették otthon, de nem felejtették el az ígéretemet.

A füzet lényege, hogy játékos formában, régi legendákon keresztül ismerteti meg a gyerekekkel – és szüleikkel – Hévíz legfontosabb látnivalóit. Összesen 12 állomáshely szerepel a füzetben, amelyeket több szakaszban érdemes végigjárni, a füzet bevezető tanácsa szerint.

Mi kicsit megkevertük az útvonalat a gyerkőcökkel. Apa a nagyparkolóban tett ki bennünket így innen az ivókút majd a főbejárat felé vettük az irányt. Az ivókútnál lévő feladathoz tartozó mese Dávidnak tetszett leginkább… a sárkányok miatt :) Oda van a sárkányokért, minden mesét elolvas, megnéz, amiben csak a sárkány szó szerepel. Itt a történet szerint régesrég, amikor már csak kevés sárkány élt a földön, egyikük egy kislány hatására megbánta gonosz tetteit, és saját kívánságára elnyelte a föld. A repedés mentél, amely a sárkányt elnyelte friss forrás fakadt, ami meleg vizű tóvá duzzadt. Tehát a víz gyógyító erejét a bűneit megbánó sárkánynak köszönhetjük.

A gyerekek még kicsik hozzá, így a termálvizet csak én kóstoltam meg, és engedtem is kis egy palackkal, hogy a férjem is megkóstolja. Érdekes, főtt tojásra emlékeztető illata elsőre kicsit riasztóan hat, de az íze közel sem olyan rossz.

Miután itt végeztünk elsétáltunk a főbejáratig – itt kellett volna kezdenünk - ahol a Tó tündérével és a kerub szobrokkal kapcsolatos feladatok következtek. Majd mivel a gyerekek már kicsit elfáradtak és dél felé járt az idő, visszasétáltunk a Rózsakertbe ebédelni. Apa is telefonált, csúszik a munka, így 3-4 óránál előbb nem tudunk hazaindulni. A srácok felpörögtek az ebéd alatt, így megszavaztuk, hogy felsétálunk a Nyírfa utcai játszótérhez. Útközben viszont leadtunk a füzetet a Tourinformban, bízva abban, hogy a következő sorsoláson mi nyerjük az egyik Hévíz Mesék könyvet.
A délután hátralévő része – míg apa meg nem érkezett – mászással, hintázással, mozgással telt.

Örülök, hogy a városban egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy nyáron a gyermekes családok is találjanak kikapcsolódási lehetőséget: pl. jó időben megnyílik a gyermekmedence a fürdőn, több játszótér berendezését megújították, végigjárhatjuk a nevezetességeket a füzet segítségével, a többnapos fesztiválok alkalmával játszóházat is szerveznek, a kicsiket is el lehet vinni bringa, vagy segway túrára speciális hordozó eszközökkel.

Szerintem jövünk még! :)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina