Alföldi kéktúra 10. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2014. máj. 06.  - 2014. máj. 06. (1 nap)

0 hozzászólás I 515 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. jan. 19. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Mai túránkat már Szentesről kezdtük. Vonattal elutaztunk Mindszentre.
Kerékpárra pattantunk és eltekertünk a Tiszáig, ahol komppal fogunk átkelni. Pont bent állt a komp, így fel is tudtunk hajtani. Én a kezemmel ismerkedtem a komp egyes alkatrészeivel, mire Heni letolt, hogy ne piszkáljak hozzá, mert rám fognak szólni. Én szófogadó "kisfiúként" abbahagytam. Erre Heni átlépett a kifeszített kötél fölött és kiült a komp szélére. Jött is a beígért lebaszás, csak éppen Ő kapta! :D A gáton folytattuk utunkat, míg nem egy-két kilométer után leheveredtünk a gáton, hogy elfogyasszuk a reggelinket. Teli hassal sütkéreztünk a napon, és bizony jól esett kicsit feküdni, mert már én is elfáradtam. Már majdnem elindultunk, amikor eszünkbe jutott, hogy a kompnál elfelejtetünk pecsételni! Visszafordultunk és újra a Tisza partján vártuk a kompot, ami sajna pont a túloldalon parkolt. Szerencsére tudtunk a kompon pecsételni, nem kellett újra átkelni vele a Tiszán. Minden akadály elhárult előlünk, nyugodtan tekerhettünk Ópusztaszer felé. Ám ismét jött egy bökkenő: az előző napi csapadékos időjárás nem múlt el nyomtalanul. Annyira nem tudtunk haladni, hogy át kellett mennünk a bokrokon és a búza tábla szélén tolni a bringáinkat. Ópusztaszerre jó sárosan érkeztünk, és bizony a lábunk szárát is összevagdosta a búzalevél. A Történelmi Emlékpark természetesen kihagyhatatlan, így a mai napba nem is terveztünk sok tekerést. Bringáinkat letettük a bejáratnál és neki vágtunk az Emlékpark bejárásának. Kezdésként rögtön a Feszty körképpel indítottunk. Tudtam, hogy egy monumentális nagy festmény, de még így is meglepett a nagysága. Kihagyhatatlan élmény volt.
Ezután bejártuk a Park minden látványosságát, néhányat gurítottam a régi tekepályán, majd íjászkodtam egy kicsit. Mondanom sem kell, hogy halomra lőttem az ellenséges céltáblákat! A Parkban játszadozással eltöltött három óra után újra nyeregbe pattantunk, és folytattuk utunkat Sándorfalva felé. Mai végállomásunk Szatymaz vasútállomás volt, ahonnan visszavonatoztunk Szentesre.
Mai Kéktúránk 32,3 km lett, teljes tekerésem viszont 52 km. Eddig megtettem az Alföldi Kéktúra 69,8 %-t (589,2 km), a teljes Kéktúrából 59,9 %-t (1519,1 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina