Magyarország, Alsópetény, Cser tó (Petényi patak), SzG3

Magyarország Alsópetény

Ott-tartózkodás ideje: 2014. júl. 27.  (1 nap)

0 hozzászólás I 5 113 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. júl. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: alsópetény  cser tó  magyarország  petényi patak 

Már a kastély felé feltűnt (akkor az út jobb oldalán) egy szép tó, gondoltuk, megállunk visszafelé egy kis sétára. nagyon úgy néz ki, hogy jól döntöttünk. az első, ami szemet szúrt, az az, hogy szinte tökéletes csend és nyugalom áradt a környékből. mint kiderült, ez egy horgásztó, bár a honlapján azt írták, hogy van egy strand része is, mi ezt nem leltük, igaz nem is kerestük. A kiépítettsége nagyon jó, tiszta WC-k, zuhanyozók! állnak rendelkezésre, a tó sarkára épített kis büfé felől pazar a kilátás a tóra (a büfé egy stégre épült és körbe járható), a parton pedig egy pecsenyesütő szerűség van. Én csak egy kávét ittam, ez nagyon finom volt. Állítólag körbe lehet sétálni a tavat, mi elmentünk a tó végéig, de a nádason átvezető kitaposott ösvényre már nem mentünk rá, így nem tudjuk, hogy a patakon tényleg át lehet-e menni. A patak Petényi névre hallgat (mi másra hallgatna Alsó- és Felsőpetényben?). A tó túlsó oldala fel van parcellázva, már megjelentek az első faházak is, de úgy látom, hogy a bódésodást mindenképpen el akarják kerülni, csak bizonyos szint feletti házak építését engedélyezik. Ha a hír igaz, víz és csatorna is van itt. Visszatérve a tóhoz, a partján még kis játszótér is van, ezenkívül igen élénk a rendezvény szervezés is (ezen a hétvégén (2014. 08. 02.) paraszt lakodalom lesz, egész napos kivitelben, de vannak más rendezvények is. Tényleg érződik a községen, hogy turisztikailag ki akarnak emelkedni a középszerűségből. Ehhez persze még az is jó lenne, ha a már korábban hivatkozott Andreánszky kastély védett parkerdőjét is valahogy meg lehetne tekinteni (lehet, hogy így van, én nem tudok róla). Ha minden jól megy, akkor a mostani hétvégén is erre fogunk jönni, most már az unokámmal, és az egyéb programok mellett egy esti pikniket is beiktatunk a tó partján (remélem jó idő lesz, mert a felsőpetényi program csak ezen a napon lesz elérhető, így annak esetleges elmaradása esetében nem tudom, hogy mikor jövök erre még egyszer, mert sok egyéb látnivaló is akad a környéken. Hogy mi a program majd akkor, ha megvalósult).
Az egyetlen, ami talán nem tetszett annyira, hogy a különböző honlapokon ezt a környéket a Cserhát Kis-Svájcaként aposztrofálják, bár nagyon szép, de azért még kis Svájc sem talán. Jól hangzik ("Több mint négyszáz méteres hegyek ölelik körbe a falut"), de a 400 méternél magasabb hegyek talán nem Svájcot idézik. Persze akkor problémázhatnék a Cseh-Svájc és Szász Svájc problémakörrel kapcsolatban is, de most erről a helyről van szó.
Ettől függetlenül a környék akár egész napos programként is ajánlható!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo