Vecsés-Szentendre

Magyarország Szentendre

Ott-tartózkodás ideje: 2014. júl. 12.  - 2014. júl. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 947 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. aug. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar guidorace20 Beszámolója

Cimkék: Szentendre Budapest Város Beszámoló 

Nos, üdv innen is mindenkinek :)

Hol is kezdjem? 7:48-kor indultam a busszal Kőbánya-Kispest fele, szerencsére jó idő volt. 8:16-kor már Pesti aszfalton érezhettem magam. Irány a M3 metrópótló and the Nagyvárad tér :D

Átszállok a 3-as metróra és irány a Deák tér! Onnan 2-es metró a Batthyány tér. Gyorsan kitértem az egyik négybetűs boltba. 9:15 körül indul a HÉV. 10 óra előtt megérkeztem Szentendrére, irány a BKV Szentendrei tömegközlekedési múzeum. Mindenféle régi BKV retró jármű, alkatrész ki volt állítva, képek, makett.

10:55-kor megnéztem a vendégkönyvet, hááát izé... :D pl: olyan volt benne, hogy "LIKE NORBI! XD". Oké, biztos.

11 órakor meguntam a mászkálást a Tömegközlekedési múzeumban a mászkálást. (Amúgy aznap a múzeum ingyenes volt, a HÉV kocsiszín építésének 100. évfordulójából.)

Mivel a mászkálást meguntam elnéztem a városba, Szentendrének egy nagyon szép Belvárosa van, a főtérrel, a kis patakkal, és a külföldi turistákkal elvarázsoló :)

Fél órával később elnéztem a Duna partra, ahol valami rendezvény lehetett, de csak pár külföldi turistát, és helyi lakosokat meg 1-2 nagycsaládost láttam.

Ezek után felnéztem a dombra. Nem irigylem a télen ott lakókat, a hó és sár latyak keveréke katasztrófa, még a sík terepen:D én már csak tudom.:D Na inkább a jóról írok nektek, Remek a kilátás a hegyről Belátni a Duna partot, a templomtornyot, és a város mozgását. Jó sokat sétáltam a hegyen, az út vége fele már untam az egészet és már azt se tudtam merre kell menni, így a forgalom után mentem, mikor végre kinn voltam a 11-es útnál. Kell tudni hogy ez állítólag egy elég veszélyes útszakasz, sok a baleset. Útközben megint betértem abba a négybetűs áruház másik boltjába. (A S... parba) Mindenki ismerhet Szentendrén mindenkit, mert mert a pénztáros arról beszélgetett, hol lakik. Na mindegy, még egy kicsit nézelődtem a Hév állomás közelében, útközben a 11-es út mellett láttam fagyi alakú szobrot. Amúgy az egész város tele volt dán rendszámos lakókocsival, kis túlzással mondanám, fél Dánia Szentendrén nyaral. :D

1 óra körül indultam haza Szentendréről, 3 órakor már Kőbánya-Kispesten voltam, 16:20-kor már Vecsésen. Hát ennyit erről a történetről, ajánlom ezt a csodás várost mindenkinek! Bár igen meleg volt aznap de megérte!

Na, Sziasztok :)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina