Alföldi kéktúra 12. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2014. aug. 03.  - 2014. aug. 03. (1 nap)

0 hozzászólás I 548 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. feb. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Az Alföldi Kéktúra, ha minden jól megy, az utolsó fordulóhoz érkezett, egy három napos túra vár most rám. A mostani túrámat Heni és Editke társaságában fogom letekerni. Az egész túra abból indult, hogy itt lesz triatlon versenye Editkének Fadd-domborinál. Így már a szombati napon megérkeztünk a Fadd-dombori tóhoz, a két lány autóval, én pedig a vonat-kerékpár kombóval. Mi, Henivel hűségesen végig szurkoltuk a versenyt, meg bicikliztünk is egy kicsit a környéken. Késő délután elmentünk Bajára, ahol a három éjszakát fogjuk tölteni. Baján a szigeten keresgéltük a szállást, de sikerült rátalálnunk.
Reggel 7-kor már a vasútállomáson ültünk a vonaton, mivel a mai napon még elég távolra kell utaznunk, hogy onnan tudjunk visszafelé tekerni. Szatymazról indult tekerésünk, ahol májusban abba hagytuk Henivel. Az időre nem lehetett panaszunk, mert hét ágra sütött a nap. Hamar szembesültünk az első problémával, amelyet a mély homokos talaj okozott. Ez jelentősen lassította tempónkat, ami azért jelenthet gondot, mert sok kilométer vár ma ránk. Az úton jól esett egy kis nektarin, amelyet Henike szedett össze az termőföld melletti fák alól. Szenvedtünk a hűségtől és nagyon megörültünk amikor az egyik faluban pont ment a locsoló berendezés a járda és a főút közötti füves részen. Nem tudtunk ellenállni a hideg víz hívó szavának, és fel-alá cikáztunk a frissen locsolt füvön. Szerencsére a tulaj nem látta, mert valószinüleg nem zárt volna minket a szívébe. Bordány és Zákányszék között volt egy kis aszfaltos rész ahol jobban tudtunk haladni. A nagy melegben az égiek újra a segítségünkre siettek. Az egyik krumpliföldön ment a locsoló, ahová Henivel be is szaladtunk hűsölni egyet. Sokáig tekertünk a sík, homokos utakon míg nem egy körbe kerített egy fólia sátras terület el nem zárta utunkat. Itt kissé eltanácstalanodtunk, mert nem találtuk a kék jelzést, hogy merre tudnánk kikerülni. Végül elindultunk a kerítés mellet. Persze csak tolni tudtuk a biciklit, mert nem volt járható út. Miután véget ért a kerítés, akkor sem álltunk sokkal jobban, mert semmilyen utat vagy ösvényt nem láttunk. Először egy füves részen tudtunk tekerni, ahol az egyik láthatatlan gödörnél Editke dobott egy fejtetőt. Mivel a füves rész egy idő után már nem jó irányba vezetett, kénytelenek voltunk átvágni az erdőn, ami a nagy gaz miatt nem volt egyszerű feladat. Persze szokás szerint nem is úsztuk meg karcolások nélkül. Egy idő után végre megtaláltuk a főútat, ami után a Kék túra nyomvonal is meglett. Itt már az idővel is bajban voltunk egy kicsit, hogy elérjük a vonatot. Az utolsó 10 kilométert meg kellett nyomni, melynek az lett a kára, hogy elsuhantunk az úttól nem messze lévő szélmalom mellett, amit nem vettünk észre. Tudtuk, hogy ott van valahol de elég erdős volt a rész, így nem vettük észre, pedig szerettük volna megnézni. A nagy sietségben végül 15-20 perccel hamarabb odaértünk a kunfehértói állomásra, ahol mai Kék túránk véget is ért. Innen vonattal Bajára utaztunk, itt zápor eső fogadott minket. Az állomáson felmértük a helyzetet és arra jutottunk, hogy elindulunk esőben a szálláshelyünkre, ezt a két kilométert már kibírjuk.
Mai Kéktúránk 83,8 km lett, teljes tekerésem viszont 98,9 km. Eddig megtettem az Alföldi Kéktúra 85,3 %-t (720,3 km),a teljes kéktúrából 66,5 %-t (1687,3 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina