Alföldi kéktúra 13. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2014. aug. 04.  - 2014. aug. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 611 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. feb. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Mivel tegnap Kunfehértón hagytuk abba, ma oda vonatoztunk reggel. Indulás előtt volt némi kételyünk a tegnapi eső miatt, sőt ma sem nézett ki túl barátságosan az időjárás.
Ha már itt vagyunk indult is a túra. Hamar terepen voltunk, egy darabig elég egyszerű volt kerülgetni a pocsojákat, de aztán beszűkűlt az út a fák közé, ahol egyre nehezebb volt elkerülni a tócsákat. Egy részen bemenekültünk az erdőbe, de ott meg a vizes növényzet miatt szenvedtünk. Szerencsére utána könyebb rész következett és eljutottunk a Pici Paci Tanyához. Az eső picit elkezdett cseperegni, de mielőtt nagyon megijedtünk volna el is állt. Itt pecsételtünk, Edó a lovakkal barátkozott. A tulajok nem magyarok voltak, de megtudtuk velük értetni, hogy túrán vagyunk és a pecsétért jöttünk, viszont az utat már nem tudtuk tőlük megérdeklődni. A füzet szerint át a tanyán, de itt nem tudtunk tovább menni. Próbálkoztunk arra, amerre Edó gondolta abból, amit megtudott a tulajoktól, de ezt hamar feladtuk, mert nagyon elfelé vitt a túra nyomvonaltól. Vissza fordultunk és mentünk arra amerre a nyomvonalat sejtettem. Dimbes dombos, homokos úton haladtunk, csajok türelmetlenkedtek, hogy nehéz tekerni és lehet nem is jó felé haladunk. De néhány km után már kék jelet is találtunk, csajok megnyugodtak, bár továbbra is nehéz volt a homokos talajon tekerni. Eljutottunk Kéleshalomba, ahol a boltnál megpihentünk, én közben elugrottam a pecsétet megkeresni. Sajna nem találtam, így az önkormányzaton kértem segítséget, kaptam is pecsétet. Ezután folytattuk utunkat, továbbra is homokos talajon. Nem kis meglepetésünkre, szembe egy nyerges vontató jött, ami simán ment a nehéz terep ellenére. Volt még egy kis sáros rész, amin átvergődtünk magunkat, aztán végre jött egy kis aszfaltos rész. Eljutottunk Pincefaluba, ahol rengeteg pince tárult elénk. Az elején fel sem tűnt, de aztán végeláthatatlan sok pince került a szemünk elé. Egyikünk sem tudott erről a helyről. Itt bementünk egy vendéglőbe, egy kis meleg kaja jól esett mindenkinek. Itt tudtuk meg, hogy itt ezernél is több pince sorakozik, ami közép Európában a legnagyobb ilyen hely. Mivel a túra nyomvonala elég sáros helyen ment, rámentünk itt a főútra, hogy haladjunk is kicsit. Meg is húztuk ezt a közel 20 km-t, bár nem volt elviselhetetlen a forgalom. Ismét következett egy kis földút, de ez már sokkal jobban tekerhető volt. Az Anna kápolnánál Henivel begyűjtöttünk egy geoládát. A Duna gátjáig földúton mentünk, de ott bizony kiváló aszfalt fogadott minket. Ami így a nap végén ideális biciklizős hely volt. A Duna parton tartottunk egy pihenőt, ami mindenkinek jól esett már. Innen már betekertünk Bajára. Itt lett meg Heninek idei kétezredik kilométere, amit már a szálláson ünnepeltünk egy pezsgővel.
Mai Kéktúránk 87,3 km lett, teljes tekerésem viszont 93,2 km. Eddig megtettem az Alföldi Kéktúra 95,7 %-t (807,6 km),a teljes kéktúrából 69,9 %-t (1774,6 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina