3 nap Eger üdülési csekkel

Magyarország Eger Hotel Korona Eger ***

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 04.  - 2007. júl. 06. (2 nap)

0 hozzászólás I 2 954 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. júl. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar joshthekid Beszámolója

Cimkék: Egal  Eger  Korona  wifi 

Hotel Korona Eger *** értékelése
joshthekid értékelése:

4.5

Az értékelések összesen:

2.6

Eddig 9 utazó értékelte.

Busszal érkeztünk Eger városába. Házilag nyomtatott fekete-fehér térképünkön kis nézelődés után sikerült beazonosítani a buszállomás szomszédságában magasodó székesegyházat. Hamar tudatosult bennünk, hogy a másik irányba kell indulnunk. A Hotel Korona közelebb volt, mint gondoltuk. A koraesti órákig ugyanis, kihagyva a Tündérpart pompásan meredek lejtőjét, a minőségi borok boltja melletti bejáraton belépve, a táblákra hagyatkozva is eljuthatunk a recepcióig. Kellemes környezet, segítőkész személyzet fogadott minket. Egy alapadatokat váró ötrublikás űrlap kitöltése után megkaptuk a szobát és a szükséges információkat. A segítőkészség bizonyítékaként álljon, hogy az egyik pincér látván tanácstalanságunkat nem habozott segíteni megtalálni a kijáratot.

Na nem fogtuk menekülőre a szoba láttán, csak fiatalos hévvel nekiláttunk az uzsonna előteremtésének, nem lévén a négycsillagos ellátásban reggelin kívül más étkezés. Előtte nap megneszeltük, hogy van egy T betűs hipermarket a városban, ahova helyi busszal el lehet jutni. Taktikánk a következő volt: addig haladunk át keresztirányban térképünk legnagyobb utcáin, amíg megfelelő buszmegállóba nem botlunk. Egy furamód beburkolt templomtorony mellett (nagyszabású sportlétesítmény, talán uszoda szomszédságában) meg is találtuk a releváns menetrendet és a teljes buszhálózatot is elénk táró információs táblát. Ebből kiderült, hogy nekünk egy ellenkező irányba közlekedő 5/A vagy 8-as buszra van szükségünk, elindultunk hát az út másik oldalán megállót keresni. Siker koronázta fáradozásunkat, a jármű érkezését elősegítendő elővettük hát fejenként 200 forintunkat a buszjegyre. A Hélikeres hölgyek szerint a postán olcsóbban kapni efféle szelvényt, kedves ismerősöm pedig felvilágosított, hogy az inmedio névre keresztelt újságosstandok is forgalmazzák. A buszút során meglepő felismerésünk lett. A szállodához közeli Széchenyi utcán és a távolsági buszállomás előtt is van az 5/A járatnak csinos megállója, így buszkereső barangolásunk értéke utólag városbóklászó testmozgássá szelidült szemünkben.

A hipermarketet eltéveszteni nehéz, az a végállomás. A bolt semmivel nem volt jobb vagy rosszabb, mint bármely másik azonos nevű hipermarket, ezért tekintsük inkább az esős hazaút utáni történéseket. A szálloda borboltja bezárt, irány a Tündérpart lejtője! Gyalogszeres alföldi embernek kellemes mászógyakorlat. A recepción a kulcs mellé kikértük a szobai internetkapcsolat megteremtéséhez szükséges kábelt. Gyanús, ez egy 4 vezetékes telefonkábelszerűség, nem 8 eres hálókábel, sebaj, essünk neki! Sajnos semmi eredmény, az asztal mögötti dugaszolót megtaláltuk, de megszólaltatni nem tudtuk a fura szerzetet. Így kissé elpilledve csapattuk hozzá a 24 óra vezeték nélküli kapcsolatra jogosító kártya 8900 forintos árát a számlához.

Legalább a wifi működött, meg is szerveztem sebtiben egy találkát kedves ismerősömmel, s a szálloda éttermében elköltött finom vacsora után a közeli egal kult klubban kötöttünk ki, ami valamiféle földalatti pincerendszerből nőtte ki magát. A hely hangulatos rockbarlang, ahol időnként más jellegű zenék élvezetének is hódolnak. Az itt eltöltött kellemes órák után elindultunk hazafelé, a lejtő még meredekebb volt. Csengetés után hamar bebocsátást nyertem a szállodába, majd kialudtam a nap izgalmait.

Reggel zuhany az igényes fürdőszobában, s bőséges svédasztalos reggeli a kellemes hangulatú étteremben. Több gasztronómiai paradigma is képviselteti magát: csipegethetünk magvakat, jóllakhatunk virslivel, sült kolbásszal és krumplival, vagy ehetünk felvágottat különféle sajtokkal, zöldségekkel. Mindehhez tea, kávé, gyümölcslé jár. A testi-lelki előkészületek után a Dobó tér érintésével megindultunk bevenni a várat. A behatolás civilizált módon történt, fejenként 250 Ft lefizetése és a diákigazolványok felmutatása mellett. Ezért a pénzért kedvünkre sétálgathattunk a vár területén.

Ebéd után a Szépasszonyvölgy felé vettük utunkat. Kellemeset gyalogolva jutottunk el a pincék eme birodalmába, ahol zsíroskenyérrel és élő zenével csábítgattak. 500 forint literenkénti áron beszerzésre került 2 liter merlot műanyagpalackban. Jó volt. A völgyből enyhén ittasan kijutni már nem annyira, de legyűrtük az akadályokat. Vacsora, s újabb próbálkozás a recepción internet ügyében. A hölgy meglepett. Nem tévedés a telefonkábel, itt tárcsázni is kell dugás után. Méghozzá az egyik nagy szolgáltató bárki számára elérhető nyílt internetes számát kaptuk meg (06 51 622 622). Hát ez nem az a szélessáv, amit az asztalon talált útmutató ígér. A tárcsázás sikertelen, ismét wifi. Az ablakon át a szemközti játszótéren iszogató fiatalok duruzsolása szűrődik be, az ilyesmi nekem szimpatikus, érezni, hogy van éjszakai élet.

Távozásunkkor a szélessávval kecsegtető papírost a visszaszolgáltatásra előkészített telefonkábellel együtt vittem le a recepcióra. A telekommunikációs kompozíció feszültségének tetőpontján végül korrekt kárpótlást kaptunk a költségek kedvezmény általi korrekciója formájában. Így végül jó szájízzel léptünk ki az ajtón, az egri napfényt szelve az sem szegte kedvünket, hogy az éttermi fogyasztásról kapott számlák összege és a végső számlán szereplő kumulált éttermi összeg nem egyezik, 290 forint körüli eltérés esett a szálloda javára.

Mindent összevetve élvezetes volt az egri kiruccanás, s a szállodával sem voltak nagy megoldatlan problémák.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Magyar  Română  Slovenčina