Varsói városlátogatás

Lengyelország Varsó

Ott-tartózkodás ideje: 2014. szept. 12.  - 2014. szept. 14. (2 nap)

0 hozzászólás I 3 387 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. szept. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Nornora Beszámolója

Cimkék: Varsó Lengyelország 

Rövid, háromnapos kirándulást terveztünk Varsóba a férjemmel, és két lányommal. Pénteken délután érkeztünk repülővel. A szállásunkra nagyon gyorsan, egyszerűen jutottunk el. Ott már feltűnt, hogy bár nem vagyok én sem perfekt angolos, de igen nehezen lehetett megérteni a lengyel akcentusos angolt. Ebben a három napban ez többször is okozott problémát. Első nap csak pihentünk, második nap viszont korán keltünk, és elindultunk bejárni a várost.

Első úticélunk a Lazienki park volt. Nagyon egyszerűen, bár több átszállással jutottunk el oda. A park csodálatos, ahogy beléptünk, egyből rengeteg mókust láttunk, akik a kezünkből is ettek. Ha valaki Varsóba látogat, ezt az élményt nem szabad kihagynia. A park tele van gyönyörű barokk épületekkel, bár az összhatást némileg rontja, hogy némely sétányt nekem kínainak tűnő, piros lámpák szegélyeznek, illetve a sok citrom- és mandarinfa is érdekesen hat. :)

Ezt követően célba vettük a felhőkarcolókat. A Kultúra és Tudomány Palota kilátójára szerintem egy kicsit drága volt a jegy, és sok élményt nem is nyújtott. De mivel ez Varsó egyik fő nevezetessége, mégis kihagyhatatlan. A jegyeket viszont 1 pénztárnál árulják, amely előtt igen hosszú sor kígyózott. Fent a kilátóban viszont baráti áron lehetett szuveníreket vásárolni.

Az Óváros nagyon szép, tényleg professzionálisan állították helyre. Felültünk egy lovas fogatra, ami elég drága volt (120 zlotyi), de mindenképp nagy élmény, főleg gyerekekkel. A kocsis közben a már majdnem megszokott lengyel akcentusos angollal idegenvezetést tartott. Az óváros nem túl nagy, gyalogosan is kényelmesen megnézhető.

Terveztük, hogy ellátogatunk még egy-két múzeumba is, azonban az időnkbe már nem fért bele. Talán legközelebb. :)

Ez a város mindenképpen megér egy hétvégét, bár azt nem mondhatni, hogy kifogyhatatlan a látnivalókból.

Az árak kb. megegyeznek a magyarországi árakkal. A tömegközlekedés viszont nagyon-nagyon olcsó. Mi vettünk egy csoportos hétvégi jegyet (ami péntek estétől hétfő reggelig érvényes), max. 5 főig használható, korlátlan számú utazásra, bármely ztm járművön, és ezért kb. 3200 Ft-ot fizettünk. A buszok stb. kb. 15-20 percenként közlekednek csak, ennek ellenére nagyon jól szervezettnek tűnik a tömegközlekedés. Varsó nem egy nagy metropolisz, nincs tömeg, nincs rengeteg autó, mint pl. Budapesten, inkább vidékies hangulata van. Csak a felhőkarcolók zavarnak be a képbe. :)
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina