"5 Fingers" (Ausztria)

Ausztria Dachstein

Ott-tartózkodás ideje: 2014. szept. 07.  - 2014. szept. 07. (1 nap)

0 hozzászólás I 5 445 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. szept. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar somaeszter Beszámolója

Cimkék: 5 Fingers  Ausztria  Dachstein 

Svájci kirándulásunk 1. napján - még Svájc előtt, Ausztriában... - megnéztük a "5 Fingers"-t, ami egy érdekes kilátó.
Hallstatt-tól nem messze található Dachstein, és emellett a "hegyen" építették meg az "5 Ujjat". A hegy lábánál van a jegypénztár, illetve a kabinos felvonó induló állomása. (A felvonóval 3 különböző szintre juthatunk fel, a kilátón kívül egy mammut- és jégbarlang, egy kápolna, pár ismeretterjesztő tábla, egy Cápa nevezetű kilátó és egy szálloda/étterem is megtekinthető.) A családi jegyre (= 2 felnőtt + 2 gyerek a mi esetünkben) 78 Euro-t fizettünk - ezt azért kicsit sokalltam...
Visszatérve a "5 Fingers"-re... A fém kilátó a hegy(ek) peremén, 400 méteres szakadék felett áll, nevét az 5 x 1 méteres "ujjakról" kapta. Az első ujj sima fémkilátó egy messzelátóval, a 2. ujj végén egy kb. 30-40-es kör alakú lyuk van (fogalmam sincs, miért...), a középső ujj végére dobbantót tettek, bátrabbak innen indulva - persze ernyővel :) - ugorhatnak is... A 4. ujj alja üvegből van - na, ez csalódást okozott - ugyanis az üveg annyira piszkos, poros volt, hogy semmit sem láttunk lefelé. Az 5. ujj végén egy nagy képkeret van, a háttérben lévő tájjal tényleg festői fotó készíthető.
Annyit még megjegyeznék, hogy az út a kilátó-megállótól (felvonótól...) az Ujjakig sziklás és lejtős. Ez akkor tudatosult bennünk, amikor visszafelé jövet - felfelé - totál kifulladtunk. Ráadásul odafenn hűvös van - hiába volt lent 25°C, fent szinte fáztunk.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina