Magyarország, Kisbér, a Mini Magyarország makettpark és a horgás

Magyarország Kisbér

Ott-tartózkodás ideje: 2014. szept. 28.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 698 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. nov. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: horgásztó  Kisbér  Magyarország  Mini Magyarország makettpark 

Most néhány, korábban ilyen-olyan okok miatt meg nem írt beszámolót fogok pótolni. Kezdjük először Kisbérrel. Az ottani Batthyány kastélyokról és a Királyi lovardáról már írtam. A községen átfutó Kisbér-ér áthalad a kastély parkján és magán a községen. Már a Batthyányiak kialakították a horgász tavat, nyilvánvalóan akkor a birtok részeként, nem közhasználatra. Jelenleg szabadon látogatható, körbejárható, egy jó sétának is nagyszerű, mivel igen szép. A partján található a Mini Mo. makettpark, ami azért nem összevethető a külföldön található mini parkokkal (Minimundus, stb.), de egyszer megnézhető. Ingyenes, de csak április 15 és október 15 között látogatható, télire leszerelik és fedett helyre szállítják a maketteket.
"A látogatók többek között megtekinthetik a kecskeméti Cifra Palota, a jáki templom, a soproni tűztorony, a kisbéri lovarda, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a lillafüredi kastély a fátyolvízeséssel, a villányi pincesor, a tihanyi apátság, a tatai vár, a váci diadalív, az őrségi Pityerszer, a fertődi kastély, a szegedi dóm, a Lánchíd, a komáromi Monostori Erőd, a hortobágyi kilenc lyukú híd, a Parlament, a debreceni nagytemplom, a szegedi zsinagóga, a győri városháza, a visegrádi Salamon torony, a budavári sikló, a budai vár palotaegyüttese, a kőszegi Jurisics vár, a Hősök tere, a veszprémi viadukt, az egri vár, az első balatoni gőzhajó, a kisbéri lóversenypálya lelátóval, a kisbéri lovarda, a kisbéri Neptun szobor, a hollókői lábasház, a fővárosi Nyugati pályaudvar, a pannonhalmi apátság, az esztergomi bazilika, a sziráki Kastély, a majki apátság, a nagycenki mauzóleum, a budapesti gyermekvasút, a Dunakanyar és az aggteleki cseppkőbarlang kicsinyített mását is" (Kisbér város honlapja).
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo