Szlovákia, Belá (Béla), a Baldacci (Baldácsy) kastély télen, SzG

Szlovákia Béla

Ott-tartózkodás ideje: 2015. jan. 02.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 942 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. jan. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: baldacci kastély  baldácsy kastély  belá  béla  szlovákia  tél 

Nem gondoltam volna, hogy most télen ismét eljövök ide (és most a nejemmel együtt), de meg volt a jó okom. Igazából Párkányra jöttem, mégpedig azért, mert Szlovákiában 62 év felett már - bizonyos járatokra fizetendő pótdíj kivételével - EU állampolgárok részére ingyenes a vasút. Lehet, hogy sohasem fogom használni, de azért megcsináltattam. Miután vasútfotózással is foglalkozom, talán mégis. És ha már itt voltunk, akkor be is vásároltunk néhány dolgot, amit itthon nem kapni (pld. knédli), majd átugrottunk a Baldácsi kastélyhoz.
Miután a történetéről már korábban írtam, így most egészen más dolgokra fogok kitérni:
- megálltunk egy nem! fizetős parkolóban, majd a recepción megkérdeztük, hogy szabad-e megtekinteni a kastélyt és a parkját. Mo-n általában ez az a pont, ahol el szoktak hajtani minket - ha a kastély szállodaként működik - , hogy ne zavarjuk a vendégeket. Itt a legkészségesebben megengedték, hogy csak természetesen. Egy nagyobb kör után visszatértünk a recepcióhoz, ahol - diszkréten - a homlokukra csaptak, hogy elfelejtették mondani, az Orangerie-t, a vadásztermet és a billiárd szobát is meg lehet nézni. Ez utóbbi kettő az alagsori részen volt. Nem vagyok nagy műértő, de lehet, hogy itt nagyobb értékek vannak kiállítva (és használva), mint egy kisebb magyar kiállításon. Az Orangerie-t már nem pálmaházként használják, ott egy csodálatos étterem van berendezve. A múltkor arról is írtam, hogy itt található Szlovákia egyik legjobb borászata, most ennek már nyomát is láttam, ugyanis több vitrinben ki voltak állítva a borok, amelyek a recepción megvehetők voltak. Áruk tényleg húzós, átlag 27-28 Euro/palack. A vendégszeretetről azért is írtam, mivel a karácsonyi szünetben több magyar kastélyt is fel szerettünk volna keresni, de minden másodiknál falba ütköztünk, de erről majd amott!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo