10. Kelet-Anglia túra - Segítség, dinók! (2. nap)

Egyesült Királyság Lenwade

Ott-tartózkodás ideje: 2013. nov. 02.  - 2013. nov. 02. (1 nap)

0 hozzászólás I 434 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. jan. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar AgostonK Beszámolója

Cimkék: Lenwade Dinosaur Adventure Park Norfolk 

Valami oknál fogva a legtöbb (még - már nem - vagy megint újra) gyerek, akit ismerek, életének egy bizonyos szakaszában egyszerűen imádja/imádta a dinoszauroszokat. A méret; a tudat, hogy már nincsenek; vagy valami más; nem tudom. De kevés olyan gyereket ismerek, aki soha nem volt rajongó...

Ezért Duxford, és egy nagyon kellemes vacsora, némi alvás meg egy bőséges reggeli után, Norfolk észak-keleti részére utaztunk, Lenwade környékére. Itt található a Dinosaur Adventure Park, egy hatalmas kalandpark, ahol minden a dinoszauruszok körül forog.

Kellemes útunk volt, itt semmit sem lehetett érezni a Dél-Angliában tomboló viharból. Kidőlt fák helyett viszont láttunk nagyon helyes malacfarmokat az út mellett. Mindegyik malackának saját kis ólja, és bekerített udvarkája volt. Szép sorban sorakoztak az út mellett csőszerű szürke házacskáik.

A park bejáratánál rögtön pár kisebb dinó várt minket. Mivel Halloween idején mentünk, ezért a dínókon kívül még csontvázakkal, koporsókkal, ijesztegetős figurákkal volt minden tele. A jegyiroda túloldalán is rögtön egy szép nagy kaszás fogadott. Hát,... elég ijesztő volt, még nappal is. Az igazi Halloween-megszállottak pedig nem nappal, hanem éjjel mentek a parkba, mindenféle vérfagyasztó élményért.

Először gokartozni mentünk, aztán a titkos állatkertbe. Helyes wallabyk ugráltak az egyik sarokban: boing, boing boing:-)

Aztán elindultunk a dinoszauruszos túraútvonalon az erdőben. Az útvonalon található dinók mind a saját becsült életnagyságukban voltak kiállítva - óriások hozzánk képest. A látvány mellett egy csomó interaktív érdekességgel, ismeretterjesztő anyaggal, játékkal, bélyegezhető útlevéllel is igyekeztek a parkban feldobni a túrát. Aki sikeresen megtalálta az összes bélyegző állomást - és nem volt egyszerű! -, az a parkból kifele menet, a shopban ajándékot kapott.

Ebéd előtt még egy kis kültéri játszóterezés is belefért, a hatalmas dinós csúszdán meg a drótkötélpályán időztünk a legtöbbet.

Négy büfé is található a park területén, mi a viszonylag nagyobb beltérit választottuk. Voltak olyan családok is, akik a kinti padoknál, asztaloknál piknikeztek.

Épp eleredt az eső, mikor bementünk a Dinomite területére. Kívülről nem látszik, de egy szép nagy beltéri dühöngő van bent, padokkal, asztalokkal a megfáradt szülöknek. Ciki, nem ciki, a 12 éves is ugyanúgy élvezte a többszintes csúszdákat, mint a kicsi. Izzadtságtól tocsogó hajjal jöttek néha-néha megpihenni.

Gyakorlatilag záráskor hagytuk el a terepet. Mindig lenyűgöz milyen erős Duracellek vannak a gyerekeinkben.:-)


A dinópark mindennap nyitva van, karácsony kivételével. Egy négytagú családnak a belépő 43.5 font.

http://www.dinosauradventure.co.uk/
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina