Magyarország, Budapest, a Barabás villa, SzG3

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2015. jan. 28.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 508 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. feb. 02. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Barabás villa  Budapest  Magyarország 

Ismét találtam egy olyan helyet Budapesten, amivel kapcsolatban korábban előítéleteim voltak, azt hittem, hogy egy gazdagoknak való étteremről van szó. A múlt héten erre jártam és gondoltam, megnézem milyen árak vannak itt (mármint az étteremben). Ekkor derült ki, hogy ez egy kulturális és rendezvényközpont, szép parkkal. A név viszont stimmelt, Barabás Miklós festőművészé volt.
A festő a területet 1839-ben vette meg (ekkor csak egy présház és egy pince volt itt található). 1840-ben egy klasszicista stílusú villát építtetett ide (ezt később egy szobával kibővítette) és közel 30 évig élt itt. Később elég sok tulajdonosváltás volt, mindenki hozzátett valamit, amitől az eredeti villa már alig volt felismerhető. 1996-ra teljesen életveszélyessé vált. Az Önkormányzat 200-ben írta ki a pályázatot a teljes helyreállításra. A cél a villa eredeti állapot szerinti helyreállítása. Ebben nagy segítséget nyújtott az a festmény, amelyen Barabás Miklós egyik festménye, amelyen az eredeti állapot volt látható. Viszont a villa annyira rossz állapotban volt, hogy a négy oszlopán kívül mindent újjá kellett építeni. A közönségnek 2003-ban adták át a helyet. A felújított épületegyüttes 2004-ben elnyerte az Europa Nostra díjat.
A villa felett egy nagyon szép kert található sok paddal. Ilyenkor télen persze nem lehet jól elüldögélni rajtuk, erre a tavasztól őszig tartó időszak a legmegfelelőbb.
Szerintem érdemes akkor legalább egyszer kijönni ide.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo