Törökország Trója 2013

Törökország Trója

Ott-tartózkodás ideje: 2013. nov. 03.  - 2013. nov. 10. (7 nap)

0 hozzászólás I 2 442 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. feb. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar adanyist Beszámolója
Törökországi körutazásunk egyik állomása, Trója felkeresése volt. Isztambulból komphajóval, a továbbutazásunkat biztosító autóbuszunkkal együtt hajóztunk át Ázsiába. A Trójába autózásunk közben igen sok információt kaptunk Trója történetéről. Trója a történelem egyik igen régi, már 4000 éve létező, ismert város volt. Sok évig azt hitték, hogy a város csak a legendákban létezett. A19. században Canakkale tartomány mellett találták rá, ahol ma az egykori hatalmas város romjai láthatók. A város romjait 1822-ben Charles McLaren találta meg, majd 1870, és 1890 között Heinrich Schliemann német archeológus végzett ásatásokat a területen, aki a feltárás során sok kárt okozott a romokban, és a feltárt emlékekből sokat el is tulajdonított. A város ma látható falmaradványai, a feltárás igen korai szakaszának idejéből származnak, helyreállítás csak egészen kis szakaszon látható.
A leglátványosabb volt egy parkosított téren felállított faló. Ez egy elég nagy alkotmány, létrán lehetett felmenni a belsejébe. Nem valószínű, hogy az eredeti is ilyen lehetett, mert ezen a turistáknak a táj megtekintésére nagy ablakokat készítettek. Az útitársak egy része, a zord időjárás ellenére a város feltárását is megtekintette. Elmondás szerint városi falmaradványokon kívül, épületekre emlékeztető romokat nem láttak. A faló körül még egy kicsit időztünk, fotóztunk, azután befejeztük trójai sétánkat. Az én videómnak is itt van vége.
Feltöltve: 2015. feb. 09.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo