Magyarország, Budapest, a Hősök tere, SzG3

Magyarország Budapest

Ott-tartózkodás ideje: 2000. jan. 01.  - 2015. feb. 10. (5519 nap)

0 hozzászólás I 3 093 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. feb. 10. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Budapest  Hősök tere  Magyarország  Műcsarnok  Szépművészeti Múzeum 

Szerintem joggal mondhatjuk azt, hogy a Hősök tere Budapest egyik ikonikus pontja. Bár Budapesten 4 Hősök tere található, azért szinte mindenkinek ez jut eszébe. Gyakorlatilag aki Budapestre jön, szinte kötelezően meglátogatja.
Azonban nem csak a turisták látogatják ezt a helyet, hanem - mivel itt található az ismeretlen katona sírja is - kormány- és államfők is, ez a ceremoniális koszorúzás helyszíne Budapesten. Az ismeretlen katona "mozgalom" Angliából indult, ahol a Westminster apátságban eltemették az I. VH (akkor: Nagy Háború) egyik ismeretlen katonáját és ez a szokás a világ számos országában követésre talált.
A tér legismertebb eleme a Millenniumi emlékmű, az előtte álló oszlopon Gábriel arkangyallal. Az oszlop tövében, a talapzaton, Árpád vezér és az alábbi vezérek: Tétény, Ond, Kond,Tas, Huba, Előd. A 2 oszlopcsarnokban eredetileg 14 király szobra állt, 9 magyar és 5 Habsburg. A Tanácsköztársaság alatt vörös lepellel takarták le. A II. VH-ban több szobor is megsérült. A Habsburg királyokat végleg eltávolították, helyükre sokkal "hazafiasabb" személyek szobrai kerültek, pld.: II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos, Bethlen, stb.
A tér további fontos eleme két múzeum, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum.
Augusztus 20-án itt is tartanak hivatalos ünnepségeket, ilyenkor helikopterek, szállító repülőgépek és vadászgépek szállnak a tér felett. Több alkalommal volt itt Búcsú koncert is (legutóbb a Scorpions koncerten voltunk itt).
Kihagyhatatlan.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo