Magyarország, Csővár, a Sinkár horgásztó, SzG3

Magyarország Csővár

Ott-tartózkodás ideje: 2015. jan. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 549 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. feb. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Csővár  horgászat  Magyarország  Sinkár  Sinkár horgásztó   

A sok kastély után most jöjjön egy újabb horgásztó. Nem is gondoltam, hogy ilyen jól állunk horgásztavakban, de ahogy elvetődök ide-oda, szinte mindenhol akad belőlük egy egy. Itt meg rögtön kettő is. Bár néhány leírás Acsának tulajdonítja, de az interneten a zöme Csővárra teszi, így teszek én is.
Alapvetően azért álltam meg egy rövid időre itt, hogy készítsek néhány fényképet ellenfényben, mert ha ezt a technikát alkalmazza az ember elég érdekes képeket lehet így előállítani. Nem tartom magam teljesen szakértőnek ebben a témában, de már készült néhány viszonylag használható kép így.
De vissza a tóhoz:
"Az egész Észak-pesti és cserháti régióban nem található a Sinkár-tóhoz fogható kiterjedésű és szerencsés fekvésű állóvíz. A Sinkár-tó földrajzilag a Csővári-Rögök, a Nagy-Szór tömbje és az Ecskendi hegytömbök ölelésében fekszik. Számos különleges növény- és madárfaj él a tavon és környezetében. A tározó 1987-es kialakulása óta szinte háborítatlan az élővilág, és ez vonatkozik a benne élő halakra is. Próbahorgászatok során kapitális 15-20 kg-os csukák, 10 kg fölötti süllők, 50 kg fölötti harcsák és 15 kg fölötti pontyok kerültek kifogásra." (forrás: http://www.bojlistavak.hu/Sinkar-to).
Amúgy úgy láttam, hogy a két tó (a nagy és a kicsi) körbe sétálható, de ez nem egy rövid vállalkozás, mert ez az egyik legnagyobb horgásztó Mo-n.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo