Magyarország, Budapest, az Országház (a Parlament épülete), SzG3

Magyarország Budapest - V. kerület, Belváros (Pest)

Ott-tartózkodás ideje: 2015. márc. 14.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 530 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. márc. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Budapest  Magyarország  Országház  Parlament épülete 

Már évek óta nyűglődöm ezzel a témával, lévén a Parlament épülete az egyik legfontosabb építmény Mo-n, de eddig nem jutottam be, hogy ott is megtekintsem és fotókat készíthessek. Ennek az ideje most jött el, persze némi szerencsével, mivel hozzájutottam két jegyhez ingyen, így a "hónom' alá kaptam az unokámat és elmentünk szombat du. egy Parlament-nézésre. Kissé nehezen indult, mivel 14-én kissé nehézkesen lehetett a városban közlekedni, plusz a parkolás is egy kicsit nehezített volt a Parlament közelében. Az igazság az, hogy éppen az utolsó pillanatban estünk be, és mivel vonalkódosak a jegyek plusz időponthoz köthetőek, nem tudom hogy később beengedtek volna, ha elkésünk.
Az ünnepekre való tekintettel ingyen is be lehetett menni a Parlamentbe (igencsak hosszú volt a sor) és így csak a koronát lehetett megtekinteni. A bemenetelnél eléggé alaposan átvizsgálták az ember cuccait, talán még repülőtéren sem ilyen szigorú az ellenőrzés. A ruhatárat jó oldották meg, mivel a ruhákat az egyik oldalon kell leadni és a másik oldalon kivenni, így a folyamatos forgalom nem keresztezi egymást. A ruhatártól eléggé kacifántos úton lehet feljutni a felsőbb szintekre, de akinek kell van lift is. Magáról az Országházról most nem írok semmit, mivel azt az interneten igen alaposan meg lehet ismerni. Mi most több folyosón végig haladva megtekintettük a kupolát (itt vannak a koronázási ékszerek), itt egy kisebb őrségváltást, a felsőházi termet, valamint egy nagyobb termet, ahol a képviselők pihenhetnek, beszélgethetnek. Érdekes volt az ablakokban található számozott szivartartó (ebből több is volt), régebben a képviselők ide tették az égő szivarjaikat, de a számok miatt nem keverték el azokat. A látogatás végén egy másik útvonalon a látogató központba értünk, itt visszaszereztük a ruháinkat és haza mentünk. Szerintem mindenképpen érdemes legalább egyszer megnézni, érdekes, végül is az ország központja. Az, hogy a belső díszítés az tetszik-e valakinek vagy sem, ez ízlés dolga.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo