Országos Kéktúra 25. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2015. ápr. 12.  - 2015. ápr. 12. (1 nap)

0 hozzászólás I 641 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. ápr. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ez az év elkezdődött a kéktúrában is. Már ez volt a 4. hétvége amire terveztük a túrát, de a többit elmosta az időjárás. De most minden adott volt hozzá. Persze ez sem indult kaland nélkül. Erre a túrára jött velem Heni, meg majd este Editke is csatlakozik hozzánk. Mivel ma teke meccsem van Egerbe, már oda is vittük magunkkal a bringákat. De hát Barcikán egy lassúcska pénztáros volt az állomáson. 20 perccel voltunk ott az indulás előtt, de hiába. Igaz Start kártyát is igényeltünk egyet, de akkor is volt rá ideje. Utánunk levőknek esélye sem lett volna elérni a vonatot, ha nem szólok a kalauznak. A nagy sietségben mi sem vettük észre, hogy a menetjegyünk a pénztárosnál marad, volt vagy 10 jegyünk és pont a két Tatabányáig szóló jegy maradt ott. A vonaton lévő kalauz szerencsére feltudta hívni a pénztárost és igen ott volt a jegyünk. Persze ő azt mondta mi ejtettük el és egy utas adta be neki. Ez kissé sántít, mert akik utánunk jöttek egyik sem szólt, hogy elhagytuk a jegyeket. Na mindegy arra jutottunk, kell újra jegyet vennünk és majd ha vissza érünk, vissza kapjuk a másik jegyek árát. Egerben még volt egy meccsünk, amit megnyertünk, nem kis szerencsével. Innen fel Pestre, ott alszunk. Persze a vasárnapi zárva tartás miatt, még este 10 után boltot keresgéltünk, nehogy holnap éhen haljunk :)

Reggel már 3-n vonatoztunk Tatabányára, ahol először a Turulhoz tekertünk fel. Igaz ez nem része a kéktúrának, de kár lett volna kihagyni.Kellemes túrázó időnk volt, bár a turulnál rendesen fújt a szél. Már sok turista és kiránduló volt erre felé. Csináltunk jó fotókat, kajáltunk is, szépen el is szaladt az idő. Éppen itt az ideje, hogy ebből ma még kéktúra is legyen. Koldusszállásig vissza a városba, majd újra tekerés felfelé.

Elértük mai kéktúra kezdőpontunkat, pecsét és irány Oroszlány felé. Egyik helyen megálltam fotózni, csajok is megálltak. Heni mondta dob egy pisit, és azzal a lendülettel bele is borult a fűbe. Láttam már lányokat pisilni, de nem így szokták kezdeni. Még el sem tudtam dönteni, hogy röhögjek vagy sajnáljam, mikor felpattant a földről, ennyi idő kellett neki, hogy az éppen éledező csalánok csípését észre vegye. Aztán kiderült, hogy faág volt a hibás, amiben elbukott. Folytattuk utunkat, egy tolós emelkedő következett, utána megvártam a csajokat egy öreg fának dőlve. Mikor észre vettem valami csíp a nyakamnál, sikerült egy hangyatáborban lepihennem. Míg ideértek a csajok én leráztam magamról a hangyákat. Utunk inkább fölfelé mint le, tartott egészen Somlyóig. Itt már javában ment a piknikezés. Mi is kedvet kaptunk a szalonna sütéshez, de csak szendvicseink voltak. A várhoz nem mentünk fel, mert mondtak max egy kis földsánc van belőle. Pecsétet megejtettük, majd ki hegyoldalba, ahonnan szép kilátásunk volt. Na meg fűben süttettük magunkat egy jó negyed órát. De csak haladnunk is kellene, így újra nyeregbe. Ezen a részen sokat mentünk lefelé is, de azért akadt még emelkedő is bőven. Szépen kivan jelölve erre a túra, meg jól is járható, ennek ellenére egyszer elszaladtunk vagy 200 métert másik irányba. Szárliget állomáson volt a következő pecsét, egy üvegcsében meg is találtuk az ablak párkányon. Oroszlányról már le kellett mondanunk, mert akkor ma nem jutunk haza. Felmértem a helyzetet, akkor ma eddig tekertünk. Pont jött is egy vonat, így minden stimmelt. Irány Budapest. Itt volt időnk rendbe kapni magunkat és felfrissülve teli hassal utazhattunk haza.

Barcikán még kiderült 900 forintunkba került a szerencsétlen pénztáros miatt a jegy vissza váltása. Ezt gyorsan panaszba is foglaltam :)

Mai kéktúránk 19,1 km volt, teljes tekerésem viszont 57,6 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 59,5 %-t (671,5 km), a teljes kéktúrából 72,2 %-t (1830,4 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina