Országos Kéktúra 26. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2015. ápr. 30.  - 2015. ápr. 30. (1 nap)

0 hozzászólás I 535 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. máj. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Itt a jó idő, most lehet gyakrabban túrázni. Mai napra volt túra tervezve, de aztán mivel ahhoz tegnap este kellett volna indulnom, mára nem terveztem. De a pesti vonaton egy másik túrázóval beszélgettem, mesélgettük ki merre stb. Ugye Pest fölött azért nem haladok most mert nem jár a vonat arra. Erre ő mondta Pomázig ott van nekem a hév. Így még arra jutottam, hogy ma neki futnék egy rövidebb távnak akkor. Pesten leraktam lomjaim, ettem gyorsan egyet és irány a nyugati. Sajna már fél három volt, de remélem belefér. Vonattal el Nagymarosig, itt kompozás jön. Persze 10 perce ment el, 50 perc múlva megy újra. Kicsit ettem és néztem a Duna partról a várat és többi látnivalót. Eszembe jutott, egy jó hónap múlva erre fogunk tekerni a Duna túránk során, ezen felbuzdulva, mentem 1 km-t, csak az íze kedvéért. Aztán jött a komp.

Pecséttel indítottam, majd irány fel a várhoz. Hamar tolás lett belőle, itt van szintemelkedés szépen. Várra csak rákukkantottam és irány tovább. Persze még mindig felfelé. Egészen Nagy-Villámig, pecsét és tekerés tovább. Na jó azért a kilátás miatt dobtam pár fotót. Innen már kényelmesebb volt a tekerés, tudtam haladni, de látszik, hogy szűkösen érek Pomázra világosban. Pap-rétnél pecsét, pici pihenő. Egész túra folyamán jó volt a terep, de itt fent meg egyenesen élvezetes szakaszok is voltak. Utolsó nagy kihívás Dobogó-kő volt. Itt újra kemény felfelé menetek voltak, már szürkült mire felértem, igyekeztem a pecséttel is. Van lámpám, de nem erdőbe való. Pilisszentkeresztig már jött rám a sötétség, lassan haladtam, esni azért nem akartam már. Teljes sötétben értem le.

Kéktúrából mára ennyi. De Pomázig még volt 10 km közúton a korom sötétben. Világosban sem szeretek forgalmas úton menni, nem hogy sötétben. Igyekeztem tempósan haladni, már amennyi erőm maradt 1300 méter szint után. Pomázom pont lekéstem a HÉV-t, fél percen múlott. Félóra elment pihenéssel és kajával. Pesten még megnéztem a Nagy Futam autóit a Budai Duna parton.

Mai kéktúránk 28,4 km volt, teljes tekerésem viszont 68,5 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 62 %-t (699,9 km), a teljes kéktúrából 73,3 %-t (1858,8 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina