Országos Kéktúra 27. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2015. máj. 01.  - 2015. máj. 01. (1 nap)

0 hozzászólás I 535 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. máj. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Tegnapi fáradságot leküzdve ma is útnak indultam, igaz kicsit más irányba mentem, nem a tegnapit folytattam. Megnéztem azt is, de inkább maradtam az eredeti tervnél, mert a tegnapi volt a "beugrós" szakasz. Reggel Szárligetre vonatoztam le, innen indul mai túrám.

A vonatról sok túrázó szállt le, a pecsétnél rendesen sorban állás volt az állomáson, most nem volt kitéve az ablakba, mint 3 héttel ezelőtt. Nagy részük ellenkező irányba indult mint én. Lassan indult az út felfelé, de hamar bekeményített. Tegnapi fáradság még bennem volt, elég hamar toló módba tettem magam. Utolértem két másik örültet, akik bicóval jártak erre. Mint kiderült ők nem kéktúráztak, csak pont erre tekertek. Kicsit feljebb aztán megreggeliztem és tekerés tovább. A Vitány várnál értem utól őket újra. Vár körbe volt szalagozva, mert átépítik. Ennek ellenére azért benéztem, ha már eddig feljutottam, elég romos, de azért így is szép. Tekerés tovább, hamarosan a Rockenbauer emlékfa mellett tekertem el. Találtam egy forrást, ez igazán jól jött mert már nem volt inni valóm. Itt találkoztam utoljára a két bringással. Hamarosan beértem Várgesztesre. Egy kis bolt nyitva volt, jól is jött mert mindenem fogyóban volt. Pont jó mert itt volt a túra pecsét is. Ahogy iszogatok a bolt előtt, látom jön két biciklis, nagy táblával bicaj kormányán, csodálkoztam is mi az rajta. Majd jöttek újabbak, egy pár meg is a boltnál. Oda mentem érdeklődni, de pont nem magyarok voltak. Mint kiderült iránytű és térkép tartó volt az. A rajtszámukon láttam ez valami MTBO világkupa. Ahogy mentem tovább, egyre többel találkoztam. Feltekertem a várhoz, boltban mondták nem látogatható. Körbe volt kerítve, de kívülről szépen körbe lehetett járni. Ezt is felújítják, bár ez egy elég egyszerű téglalap alakú vár, és még egészen egyben is van. A bejáratot két fehér macska őrizte. Mentem tovább a kéken, egyre több volt a bringás. Rendesen figyelnem kellett nehogy útban legyek. Egy helyen le is ültem kicsit nézni őket. Ez valami tájékozódási verseny lehet, mert ki innen ki onnan jön. Jöttem pár km-t és el is koptak a versenyzők. Itt kicsit lazább rész következett. Kőhányásnál pecsét és egy kis pihenő. Innen Gántig egy könnyed kis szakasz következett. Gánton fagyiztam egyet, ha már ott volt pont a pecsét a fagyizóban. Idővel is kezdek jó állni így nyugodtan indultam tovább. Várt rám egy kis emelkedő, de a nap második felében már jó erőben voltam. Elértem Csókakő várát. A változatosság kedvéért ezt is felújítják és zárva van. Ez volt talán a legjobb a 3 vár közül, meg itt látszik is, hogy megy a munka. Faluban beszereztem mai utolsó pecsétemet és átgurultam Bodajkra a vasútállomásra. Itt még a bakterrel elbeszélgettem, amíg nem jött a vonat. Vonatozás vissza Budapestre.

Mai kéktúránk 49,7 km volt, teljes tekerésem viszont 70,1 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 66,5 %-t (749,6 km), a teljes kéktúrából 75,2 %-t (1908,5 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina