10 ok amiért Bukarest simán lenyomja Budapestet.

Románia

Ott-tartózkodás ideje: 2015. jan. 01.  (1 nap)

4 hozzászólás I 3 050 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. jún. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Mangalia Beszámolója
1. Nincs pénzed bejutni a belvárosba, mert kétszer át kell szállni, a jegy 350 Ft a bérlet meg majdnem 10,000? Bukarestben ez nem probléma, a buszjegy 100 Ft, a metrón pedig 140 Ft-ért tudsz utazni.
2. Sikerült belógnod a Klinikáknál a peronra, de félsz, hogy benn égsz a 35 éves orosz metrókocsiban? Bukarestben minden metróvonalon zsír új Bombardier vonatok járnak, tiszták, kényelmesek, gyorsak és NEM füstölnek.
3. Megéheztél és részt szeretnél venni a "híres" budapesti street food forradalomban, de nincs 1000 forintod egy ehetetlen bagel-puszta verzióra? Bukarestben a perec a király (so as in New York) és a romcsik kifejlesztették a Covridogot, ami a perec és hot-dog ötvözése. Mindez 70-200 forint között darabonként. Max 2-őt tudsz megenni. Szóval 1000 forintból még két haverodat is meghívod.
4. Megszomjaztál, de nem akarsz 600 forintot fizetni egy Dreherért? A Ciuc és az Ursus nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Legére kerthelységben a belváros kellős közepén a Ciuc most 4 lei, vagyis kevesebb mint 300 forint, két sarokkal odébb a Lascar puccos de jó román házikosztot főző vendéglőjében pedig 380. Persze Bukarestben is vannak hipszterek, és szart itt is lehet drágán venni, főleg trendi helyeken.
5. Ettél, ittál, tetszik a város és maradnál. Budapesten külföldi diákok és alkalmazottak hada veri fel az albérlet árakat. 100,000 forintért lassan jó ha egy garzont kapsz a belvárosban, Bukarestben ugyanennyi pénzért már három szobás lakást is kivehetsz.
6. A lakást valamelyik tó és park környékén is kiveheted Bukarestben, mert ezekből ott sokkal de sokkal több van mint Budapesten.
7. Budapestet ellepték a külföldiek az elmúlt tíz évben. Ennek van jó és rossz oldala is. A rossz, hogy egyre nehezebb este felé úgy sétálni a belvárosban, hogy ne örjöngő külföldi tinik vagy okádó angol turistákat kelljen kerülgetni. Bukarestben ezzel szemben alig vannak turisták. A helyieket még érdeklik a külföldiek, és barátságosak velük.
8. Lehúz Budapest, az emberek lógó orral járnak az utcán még nyár közepén is? A románok ezzel szemben életvidémabbak, lazábbak és sokkal de sokkal kevésbé aggresszívek mint drága honfitársaid. Talán nem véletlen a KÉTSZERES KÜLÖNBÉG az öngyilkossági statisztikákban...Románia javára.
9. Unod a Dunakanyart, eleged van a sekély Balatonból és a 2000 forintos hekkből? Akkor irány a román tengerpart. 2000 Ft a buszjegy Bukarestből, szoba előszezonban már 4000 Ft-tól van tiszta, két csillagos hotelekben. A tengerparti vacsora se fog romba dönteni, Constanca promenádján, olasz étteremben hívhatod meg vacsizni a barátnődet 5000Ft-ért borravalóval együtt.
10. Végül Magyarország lapos mint a tepsi. Bukaresttól bő órányira kezdődnek a Kárpátok bércei. Itt várják a téli sportok szerelmeseit a román sí és snowboard pályák, valamint a rengeteg túraösvény.

Hát röviden ennyi. Szóval ha legközelebb valaki összekeveri a két várost előtted, légy boldog.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
AgostonK - 2015.06.30. 19:10

Hali. En 2009 nyaran voltam, akkor a kutyakerdes meg nagyon nem volt megoldva. (Hajnalban kocogo fonokom szerencseje a nala levo telefon volt!) Viszont az eleterzes ugyanez volt. Mosolyognak, beszelgetnek, arak a beka segge alatt. Ami kicsit tudathasadasos allapotot okozott nalam az az volt hogy az etteremben a palinkat meg a retest echte roman etelkent ajanlgattak... viszont nagyon finom volt a medveporkolt!Bocs az ekezetek hianya miatt

Mangalia - 2015.06.28. 16:51

Azt mondanám Bukarest most olyan érzéssel tölt el mint Budapest a 90-es évek vége felé. Sok csoda van, és ha nem az utikalauzt hanem a saját igényeit követi az ember, meg beszél pár szót románul (buna ziua, poftim, merci, la revedere) akkor szeretni fogja a helyet, és a románok is szeretni fogják. A kutya kérdés nagyjából megoldották, alig látni kóbor állatot.

Mangalia - 2015.06.28. 16:51

Azt mondanám Bukarest most olyan érzéssel tölt el mint Budapest a 90-es évek vége felé. Sok csoda van, és ha nem az utikalauzt hanem a saját igényeit követi az ember, meg beszél pár szót románul (buna ziua, poftim, merci, la revedere) akkor szeretni fogja a helyet, és a románok is szeretni fogják. A kutya kérdés nagyjából megoldották, alig látni kóbor állatot.

szalay3 - 2015.06.24. 10:27

Sandorlaci egészen másképpen írta le a várost, akkor most melyik az igaz? A romváros tele koldusokkal, kóbor kutyákkal, egyéb borzalommal, stb., vagy ez? Az árak egyébként valóban igazak lehetnek, bár mikor legutóbb Erdélyben voltam, azért nem volt ennyire fényes a dolog. nagy vonalakban azt lehet mondani, hogy a valóban olcsó (és jó) ételek inkább fél adagnak feleltek meg. Összesen egy helyen (a Szent Anna tónál) ettem úgy, hogy az ár és a mennyiség (meg a minőség) is az elvártaknak volt megfelelő.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina