Furkota-völgy, harmadszor is Magas-Tátra

Szlovákia Csorba-tó (Strbske Pleso)

Ott-tartózkodás ideje: 2008. júl. 19.  - 2008. júl. 19. (1 nap)

0 hozzászólás I 479 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. jún. 27. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Waresz Beszámolója

Cimkék: Solisko Furkota-völgy Csorba-tó 

A következő tátrai kaland 2 évet váratott magára, ugyanis a 2007-es esztendőben sem anyagilag, sem egyéb okokból ez nem volt megvalósítható. 2008-ban is úgy nézett ki egy darabig, hogy megint elmarad, mígnem tesóm szólt, hogy egyik kollégája szervez egy kis kiruccanást, nincs e kedvem velük tartani.

Egy egynapos útról volt szó, a cél pedig a Furkota-völgy. Hála Istennek, tesóm is eljött, így sikerült elkapnia neki is azt a bizonyos "Magas-Tátra vírust"!

Nekivágtunk hát július 19.-én hajnalban a kalandnak, a Bánrévei határon már 8 autó csatlakozott egymáshoz. Bevallom őszintén a kisebb létszámú túráknak nagyobb híve vagyok.

Azonban amikor kiértünk a Csorba tóhoz, már semmi nem érdekelt, 2 év után olyan volt ez nekem mint elvonón levő drogosnak egy ajándék-adag!

A Mlynická völgyben kezdtünk felkapaszkodni. Ebben a völgyben van a fátyol vízesés, és számtalan szép tavacska mellett halad el a turista út. Végül felértünk a 2314 m magas Bystre Sedlo hágóhoz. A hágón elég mókás áthaladni, meredek, láncos részek is vannak, illetve nehezítette a dolgot a hágó előtti árnyékos falon megmaradt hó.

Hozzá kell tennem, az időjárás, bár az eddigiekhez képest nagyságrendekkel jobb volt, mégsem láttunk semmit a hágóból. A hágón átkelve a Furkota völgyben találtuk magunkat. Két csodálatos tó is van itt, a Kis és a Nagy Hincó tó. Ebben a völgyben ereszkedtünk vissza a Csorba tóhoz.

Útközben csaptunk még egy kis emelkedőt, a kék jelzésre rátérve ellátogattunk a Solisko menedékházhoz.

Innen sokan, kihasználva a technika vívmányait, a felvonóval vonultak le, mi páran pedig ha már túrázni jöttünk, a sípályán szépen lassan legyalogoltunk.

A túra végén természetesen nem hiányozhatott az energiapótlás sem (természetesen Zlaty).

Elég későn értünk haza, mindenki hulla fáradt volt, „sofőr-bátyámról” nem is beszélve. Mindenesetre nagyon jó kis túra volt ez is, egy-egy ilyen egynapos kiruccanás is maradandó élmény marad.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina