Kefalonia élménybeszámoló 2015

Görögország Kefalonia

Ott-tartózkodás ideje: 2015. júl. 03.  - 2015. júl. 10. (7 nap)

0 hozzászólás I 2 936 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. júl. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Kelemenkabatban Beszámolója

Cimkék: Kefalonia élménybeszámoló 2015 Corelli kapitány 

Kefalonia élménybeszámoló 2015. július

Kefaloniában nyaraltunk férjemmel 2015. júliusában 1 hetet. A szállás Lassi-ban volt, ami fekvését tekintve alkalmas az egész sziget bejárására. Lassi kifejezetten üdülő falu, végig a tengerparton, a főváros, Argostoli 20 perces sétára van. Lassi-ban több strand is van, a legszebb a Costa-Costa, ahol kicsit zsúfolva voltak a napernyők, de a strand maga nagyon szép volt.
Lassi-ban sok kellemes tavernát találtunk, ahol hangulatos zene mellett helyi specialitásokat ettünk, mint például a kefaloniai nyulat. Egy főétel már volt 8-9 EUR-ért is, a helyi Mythos sör 3 EUR volt, és mindig kaptunk búcsúzóul 1-1 ouzo-t.
Béreltünk 4 napra egy 'B' kategóriás autót, ami 160EUR volt, a benzin összesen 58 EUR-ba került, ebből szinte az egész szigetet bejártuk.
1.nap: Valsamata - Lourdata - Katelios
Korán reggel indultunk Valsamata felé, ahol az Ag. Gerassimos kolostorban láthattuk a sziget védőszentjének ezüst szarkofágját, és mivel éppen vasárnap volt, ezért felnyitották a szarkofágot, és az igen nagy tömeg megcsodálhatta a szent mumifikálódott testét.
A főút felé vissza megnéztük a csodás kilátást az Ag. Georgios Castle romjainál.
Tovább indultunk Lourdata felé, és mivel már igencsak melegen sütött a nap a Lourdas strandon fürödtünk, ami kicsit zsúfolt volt. Megnéztük még a Trapezeki strandot, ami kisebb, és homokos volt. Végül elmentünk Kateliosba, ahol a part mellett végig hal-tavernák voltak. Ettünk is az egyikben egy kétszemélyes haltálat, ami finom volt, de elég drága, ahogy egyébként a szigeten mindenhol drágának találtuk a halételeket a többi ételhez viszonyítva, de mindenhol nagyon ízletes volt.
2. nap: Fiskardo - Assos - Myrtos
Észak felé vettük az irányt Fiskardo felé. Divarata után egy részen le volt zárva a part menti főút a legutóbbi földrengés miatt, ezért kerülő úton kellett menni, ami egy szörnyen szűk, kanyargós hegyi út volt. Fiskardo az egyetlen hely a szigeten, amit nem érintett a nagy földrengés, ezért házai még az eredeti állapotukban állnak, sajátságos görög-, velencei hangulatot árasztva. Az elit kedvelt nyaralóhelye, ami az árakon is meglátszik, de a város szépsége, és sajátos hangulata miatt mindenképpen érdemes ide egy látogatást tenni. Visszafelére megálltunk Assos-ban, ahol a strandon egy kellemeset fürödtünk. Ezt követően látogattunk el a sziget joggal legismertebb, ikonikus fürdőhelyére, a Myrtos öbölbe. Az öböl valóban gyönyörű, főleg fentről, de mivel az idő szerencsére csendes volt, így egy kellemeset tudtunk fürödni is, egyébként szeles időben igen nagy hullámok lehetnek.
3. nap: Sami - Melissani barlang
Sami-ban és a közeli Agia Efimia-ban forgatták a Corelli kapitány mandolinja c. filmet, valamint itt van a filmben említett Antissamos strand is, bár a filmbéli bombát nem itt, hanem a Myrtos öbölben robbantották fel. Igazából sajnos nem ismertem fel egy helyszínt sem, csak az egyik étterem hirdette magát úgy Sami-ban, hogy egy megállító táblán mutatták be az épületet, mint a film egyik jelenetének helyszínét.
Ezt követően látogattuk meg a Melissani barlangot, ahol igen népes érdeklődővel együtt vártuk ki a sorunkat a bejutásnál, a belépő 7 EUR/fő volt. Ez egy barlang, aminek beszakadt a teteje, és a barlangtóban csónakkal viszik körben a látogatókat. A csónakázás igen érdekes volt, a csónak vezetői kellemes énekszóval szórakoztatták a látogatókat. A látogatást érdemes 12 és 15 óra közé időzíteni, hogy a barlangba besüssön a nap.
A nagy forróságban felüdülés képen fürödtünk az Antissamos-i strandon, ahol búvárszemüveg nélkül is lehetett látni a vízben úszkáló halakat.
Végül felmentünk az Agrilion kolostor teraszára, és megcsodáltuk a gyönyörű kilátást.
4. nap: Lixouri - Xi - Petani
A sziget nyugati felére el lehet jutni Argostoli-ból Lixouri-ba komppal 20 perc alatt, a kocsival együtt 2 főre 9 EUR-ért, vagy körben 1,5 óra alatt kocsival. Mi az autóutat választottuk.
Lixouri város elég forgalmas, semmi különös látnivaló, a Xi strand vörös színű homokjáról híres, de nem fogott meg igazán. Ami viszont nagyon szép volt, az a Petani strand, ami kisebb ugyan mint a Myrtos öböl, de szépségében vetekszik azzal. Ajánlották még megnézni a Kipouoreon kolostorból a sziget legszebb naplementéjét, de ezt már nem várhattuk meg.
Végül is egy nagyon kellemes, tartalmas 1 hetet töltöttünk el ezen a gyönyörű szigeten. Görögország csőd közeli helyzete itt a szigeten nem érződött, legfeljebb abban, hogy az üzletekben mindenhol be volt kapcsolva a TV, és a helyiek érdeklődve figyelték a fejleményeket (2015. július).
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina