La Loire á Vélo

Franciaország Loire-völgye

Ott-tartózkodás ideje: 2015. júl. 19.  - 2015. júl. 26. (7 nap)

0 hozzászólás I 1 639 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. aug. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar MartiSatya Beszámolója

Cimkék: Loire Blois Tours kastély kerékpár EuroVelo6 

Eljátszok azzal a gondolattal, hogy az a szaggatott vonal ott a kerékpárút szélén valójában a képzelet és valóság határát jelzi. Mert nekem is kicsit valószínűtlennek tűnik, hogy most mi itt a Loire-völgyében biciklizünk. Lehet, csak álmodom, álmodozom, mint közel ötven éve, amikor először hallottam a Loire-völgyi kastélyok létezéséről. Akkor kölyökként azonnal el is határoztam, hogy ezeket majd rövidesen meg fogom nézni. 94-ben nagy gyermekeinkkel már itt voltunk Párizsban és akkor is az útiterv része volt, hogy egy kitérőt teszünk a Loire-hoz. Ám Párizs annyira elbűvölt bennünket, hogy közös elhatározással dobtuk a Loire-völgyi kirándulást. – Ne kóvályogj már az úton, jönnek mögötted! - szól a fülemre az interphone-on Márti. Nem, ez nem a képzelet ez tényleg a valóság. - Bonjour, köszön mosolyogva egy francia család, miközben szép lassan leelőznek. Ez egy kicsit megint elbizonytalanít. Olyan, mint a tavalyi EuroVelo 11-es bringatúránk utáni álmunk, hogy sok család, iskolás csoportok bicikliznek majd a Tisza mellett. Itt meg csak jönnek és jönnek a francia családok és iskolás gyerekek hatalmas csomagokkal, kemping felszerelésekkel. Lehet, hogy mégis csak álom az egész?

Loire

Az idén a Loire-völgyben töltöttük vakációnkat és bicikliztünk egy jót a híres kastélyok között. Több mint egy éve szerveztük az utunkat, meg- megállva. Sok megvalósítási lehetőségen is gondolkodtunk mire eljutottunk a végleges útitervhez. Természetesen úgy lenne az igazi, ha elindulnánk Nantes –ból és felhajtanánk egészen Orléans-ig mint ahogy tavaly tettük a Tiszánál. Ez repülős utazással gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Végül is úgy döntöttünk, hogy Blois-ban és Tours-ban töltünk három-három napot ahonnan a leghíresebb kastélyok nagy része kerékpárral elérhető. Így a két városon kívül még kilenc gyönyörű kastélyt sikerült megnéznünk több mint százhatvan kilométer kerékpározás közben. Természetesen sokkal egyszerűbb megoldás is létezik. Csak be kell fizetned fejenként néhány ezer eurót és viszik utánad a csomagodat a pihenőknél terített asztallal várnak, délben abban az étteremben szolgálják fel az ebédet ahol éppen a túra aznap jár, kastélyokban kialakított szállodákban töltheted az éjszakát. De az ilyen szuper szervezésű túrákban éppen az utazás egyik legfontosabb elemét veszítjük el : a szabadságot. A szabadság szavunk azt is jelenti, hogy ma nem kell dolgozni menni, és azt is amikor saját döntéseid szerint élhetsz, azt teszel amit akarsz. Az az igazi nyaralás, amikor ez a két jelentés teljesen egybeesik és érezheted a szinte kábítószerszerű hatását.

Loire

Csak nézzük a Cher folyón a visszatükröződő túlpartot, a kastély gyönyörű kertjét vagy éppen egy szépen berendezett dolgozószobát, olyan tempóban tekerünk, ahogy nekünk kellemes az agyunkban pedig elindul a ’ Lomtár ürítése’ program. ( feltéve ha a fejünkben is windows fut .-) )A Loire menti kerékpározás a kastélyok történelmi kulturális értékein túl, a folyóvölgyek természeti szépségei között az abszolút szabadság élményét is nyújtja. A következő beszámolókban részletesen írunk a Loire –nál szerzett élményeinkről, megosztjuk tapasztalatainkat és nem hallgatjuk el hibás döntéseinket sem annak érdekében hátha másnak is szüksége van nyaranta egy ilyen legális drogra mint a : Loire völgye kerékpárral.Loire
Feltöltve: 2015. aug. 06.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina