Németország, Passau, SzG3

Németország Passau

Ott-tartózkodás ideje: 2015. márc. 22.  (1 nap)

0 hozzászólás I 1 937 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. szept. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: duna  németország  passau  szent istván dóm  városháza 

Most egy korábbi városlátogatás jön. Goslar felé menet itt tartottam egy nagyobb pihenőt, de eléggé rossz időt fogtam ki. Ausztriában hatalmas felhők lógtak le egészen a talajig, azt hittem, hogy semmit nem fogok Passauból látni. Az internetes képekből pedig az látszott, hogy igen szép város. A fekvése is igen látványos, három folyó torkollik be egy helyen egymásba. Ezt azért lehet így írni, mert bár látszólag a Dunába torkollik be a másik két folyó (az Ilz és az Inn), nem a Duna a legnagyobb vízhozamú folyó, hanem az Inn. Általában a kisebb folyók torkollanak be a nagyobb vízhozamúba, de itt nem így van. A három folyóra utalva nevezik még Passaut a Három folyó városának is.
Az idő rövidsége miatt csak az ún. Régi várost tudtam megnézni, amely a Duna és az Inn között terül el. Az első probléma szokás szerint a parkolás volt. Ezt úgy oldottam, meg, hogy az egyik dolgozó önként vállalta, hogy ott marad a kocsinál és ha jön valami rendőr vagy parkolóőr, akkor odébb viszi a kocsit. A városba is behajtottak kocsik, holott látszólag sétáló utcák voltak. Szóval úgy a német, mind az osztrák parkolási rend továbbra is rejtély marad előttem. Áttanulmányozva a térképet, először a Szent István dómhoz mentem el. Ez a Régi város egyik legmagasabb pontján helyezkedik el. A fő homlokzata előtt egy szép tér található, a templom körül (valamint az egész városrészben) igen kellemes sikátorok találhatóak. Szerencsére a templomot meg lehetett látogatni, a belső kialakítása nagyon szép. Látványosak a stukkók és a freskók. A Dómtól lesétáltam a régi Városházáig, amely a Duna parton helyezkedik el. Itt a Duna eléggé gyors sodrású, dombok közé van beszorítva. Partján több hajókikötő található. A régi Városháza eléggé látványos kialakítású, azonban a színek a sűrű felhőzet miatt nem igazán jöttek elő. A túlparton van a vár, oda most sajnos nem tudtam eljutni. Még egy fél órát sétáltam a város különböző sikátoraiban majd visszamentem a kocsihoz.
Passau egy szép város, de kellett volna hozzá egy kicsit jobb idő és több idő is, mert sok látnivaló van itt. Talán majd máskor.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina