Németország, Essen - Kettwig, Schloß Hugenpoet, SzG3

Németország Essen

Ott-tartózkodás ideje: 2015. dec. 02.  (1 nap)

0 hozzászólás I 1 374 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. feb. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: essen  kastély  kettwig  németország  schloß_hugenpoet  vízi_vár 

Ahogy Kettwignél írtam, a városkában még két kastélyt látogatunk meg. Ezek közül az egyik ez a kastély volt. A városka a Ruhr folyó északi oldalán van, a Hugenpoet kastély a délin található. Elhúzunk a Landsberg kastély parkolója mellett és néhány száz méterre már meg is van a kastély parkolója is, jobbra az úttól.
Miután a Ruhr déli partja korábban erősen mocsaras terület volt, szinte adta magát, hogy egy vízi vár épüljön itt. Igen ősi hely, az első említés 778-ban történt. Ugorjuk át a szokásos, eléggé fordulatos történetér. A II. VH-ban a Wehrmacht tartózkodott benne. Miután a világháborúban Essen alaposan megkapta a magáét (főleg bombázások miatt dőlt romba), az ottani Folkwang Múzeum anyaga került itt kiállításra (Ők elsősorban a modern művészetekkel foglalkoztak, a nácik által degenerált művészetnek titulálttal). Később 5 csillagos szálloda lett a kastélyból (jelenleg is szálloda), egy elég randa kiugró étterem rész építettek a kastélyhoz a vizesárok fölé. Valamit rosszul csinálhattak, mivel 2013-ra majdnem csődbe ment a vállalkozás. Ekkor az amúgy a Fürstenberg család által üzemeltetett szállodát és éttermet átvette a konkrét tulajdonos, Maximilian Freiherr von Fürstenberg, és azóta az Ő menedzsmentje üzemelteti a kastélyhotelt.
Amúgy a kastély a szokásos "német könnyedséggel" trónol a vizesárok közepén, a nyugati oldalán a gazdasági épületekkel. Szinkronban ezek párja is elkészült volna a keleti oldalon is, de valamiért ezek nem valósultak meg. Amikor ott voltam, akkor éppen adventi készülődés volt a várudvarokban. A kastély mögött egy szép parkos rész van, oda elvileg csak a szállóvendégek mehetnek be.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina