Monaco

Monaco

Ott-tartózkodás ideje: 2015. aug. 26.  - 2015. aug. 26. (1 nap)

0 hozzászólás I 651 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. márc. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar somaeszter Beszámolója

Cimkék: Monaco  múzeum  palota 

Nyugat-európai kirándulásunk alkalmával - mivel a szállásunk az olasz-francia határ közelében volt a Földközi-tengernél - egyik nap átruccantunk Monaco-ba is...
Monaco hercegsége egy kis városállam, a világ 2. legkisebb országa; 2 km2 területű. 1297 óta független, kb. 37000-en lakják. (...Így a világ legsűrűbben lakott országa.) A Grimaldi-ház uralkodik itt, jelenleg II. Albert a főherceg.
Megérkezésünkkor a kikötő mellett parkoltunk le egy mélygarázsban, 1,5 Euro/óráért. A kikötőben rengeteg az elegáns kishajó, yacht és csónak, és persze körülötte a parton ugyanennyi a márkás kocsi is... Mindenütt látszik a jómód.
Mi először felmentünk az Óceanográfiai Múzeumba (valóban fent van, egy sziklaszirten...), ezt az intézményt Jacques-Yves Cousteau vezette sok-sok éven át. Az épület hatalmas, 3 szintes - alul kisebb nagyobb akváriumok vannak, rengeteg vízi élőlénnyel, középen és fent pedig maga a gyűjtemény. Az óriáskagylótól, az óriáskalmáron át a bálnacsontvázig minden van itt... Láttunk hatalmas cápa fogazatot, bálnavadász eszközöket, búvárfelszereléseket, moziztunk, nézelődtünk. Szép és gondosan összeválogatott, de nem éreztem a "különlegességet" benne (Bécsben a Tenger háza, vagy Pesten a Természettudományi Múzeum hasonló élményt nyújt.)
Innen átmentünk a Hercegi Palotába. Ez szintén szép, de viszonylag kicsi. Amit furcsállottam, hogy fotózni itt nem volt szabad. Az őrségváltásról pedig lemaradtunk sajnos...
A két épületbe a közös belépőjegy felnőtteknek 19, gyerekeknek pedig 9 Euro volt...
Még sétáltunk egy kicsit a szűk utcácskákon, aztán hazamentünk. Mivel a kaszinókat gyerekek nem látogathatják, ezt a programot kihagytuk Monaco-ban... talán majd legközelebb.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina