Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia Postojna

Ott-tartózkodás ideje: 2015. aug. 30.  - 2015. aug. 30. (1 nap)

0 hozzászólás I 3 800 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. márc. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar somaeszter Beszámolója

Cimkék: barlang  szlovénia 

A postojnai cseppkőbarlang Szlovéniában, Trieszt és Ljubljana között közel félúton található. Eddig 21 km hosszú szakaszát tárták fel, amiből közel 5 km látogatható.
A bejáratnál többféle jegy közül választhatunk - érdemes a kombinált mellett dönteni (ez a közeli rablóvárba is belépő...) A barlang előtt számos árus, étterem telepedett meg, de az igazán érdekes rész a barlang múzeumnál kezdődik. Ezt a részt is a sziklában alakították ki, félhomályos és hideg... Bemutatja a barlang történetét, élővilágát. Viszonylag kicsi, 10-20 perc alatt bejárható.
Magába a barlangba egy kisvasút visz be (kb 2 km hosszan, ez az Öreg-barlang), majd gyalogosan folytathatjuk az utat. A barlangban hűvös van, főleg nyáron érdemes egy melegítőt/kardigánt vinni magunkkal! A több km hosszú bejárható barlangrésznek különböző szakaszai (nevei) vannak: pl. Nagy-hegy (Kálvária), a Szép barlangok, Orosz híd, és a Koncertterem... gyönyörű és hatalmas cseppkövekkel díszített mindegyik. A séta végén szintén a kisvasút visz ki a barlangból - az egész túra 1-2 órát vesz igénybe. A végén lehet fotókat vásárolni, ami a kisvasút vonalán készült (...olyan mint a hullámvasutozás alatt készített fotók).
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo