Hoover gát és Grand Canyon

Amerikai Egyesült Államok Grand Canyon

Ott-tartózkodás ideje: 2007. júl. 13.  - 2007. júl. 13. (1 nap)

1 hozzászólás I 31 886 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. júl. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kicsilany Beszámolója

Cimkék: canyon  gát  grand  hoover 

Las Vegasban szálltunk meg, így egyértelmű volt, hogy kirándulást keressünk a Grand Canyonhoz. Egy kicsit hirdetésben találtuk meg egyedül azt az opciót, hogy a Skywalkhoz is ellátogathatunk. Fejenkét 129$ volt az út. Elindultunk, kb. 1 órája mentünk mikor eszembe jutott, hogy nincs nálam semmi igazolvány. Ne induljatok el úgy, mert végig ideges voltam, hogy mikor állítanak meg minket, vagy valami...
Szerencsére sehol nem kérték.
Elértük a Hoover gátat, csodálatos volt, és a tavak igazán kékek, nagyon szép. Itt sajnos nem álltunk meg, így csak néhány autóból fotózott képem van, illetve kicsit feljebb egy útkanyarban megálltunk. Egy kicsit csalódtam, a filmek alapján nagyobbnak gondoltam :)

A turistavezetőnk csak egy kerítésig vihetett minket, a Grand Canyon West, nyugati oldalra mentünk. Ami meglepett, hogy megépítették a skywalk-ot, hírverés meg minden, de aszfalt út az nincs, jó kis zötykölődös, földes, de inkább köves út.
A kerítéstől buszok visznek először az Eagel pointhoz, ami arról kapta a nevét, hogy van egy kődarab, elég nagy, ami sas formájú. Itt van a Skywalk.
Utána mentünk a második pontra, szintén busszal, ahol a kaja várt. Én már nagyon éhes voltam, de itt derült ki, hogy milyen okos vagyok, hogy vittem magammal kaját. Elvileg all you can eat, azaz annyit eszel amennyit tudsz és büfé, de nem. Szedték a kaját, két féle hús volt, sonka szálára bontva és sült csirkemell. Megyek tovább, nincs semmi köret, kérdezem "any rice or fries?" Van rízs vagy sültkrumpli? Erre elintéztek egy ilyen válasszal: "Huh?" mondom oké. Valami kukoricakenyér volt, ami egy kocka süti féle valamire hasonlított, nem volt nagy, de íze se volt. Sütit is adtak, meg vízzel higított gyümölcslevet, ami körül hemzsegtek a darazsak. Szóval enyhén szólva nem embernek való kaját adtak... Vigyetek saját ennivalót!
És ennyi volt. Azt hittük fejenként 50$-ért van vagy 4 megálló, de nem, csak 2 volt.
Gondoltuk, hogy megnézzük helikopterrel is, de azért fejenként 200$-t kérni kb 15 percért, elég durva.

Ha van kérdés, szívesen válaszolok. :)
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Novo - 2016.10.27. 18:05

Kedves Kicsilány!Ahol jártál az nem a Grand Canyon Nemzeti Park volt.A Skywalk a Hualapai indiánok területén épített kilátó,amin még fényképezni sem lehet!Sok embert megtévesztenek ezzel a West Grand Canyon dumával.A meglepetés csak otthon következik mikor megnézel egy filmet a Grand Canyonról és felteszed magadnak a kérdést-hol is jártam én?A Grand Canyon Nemzeti Park 500km.-re van Vegastól szóval egy teljes nap oda-vissza. Viszont nagyon megéri!Egyszer majd nézzétek meg azt is!Üdvözlettel:Novi Adventure Tours


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina