Rövid hétvége Kárpátalján

Ukrajna Beregszász

Ott-tartózkodás ideje: 2016. ápr. 15.  - 2016. ápr. 17. (2 nap)

0 hozzászólás I 1 107 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. máj. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Ukrajna Beregszász Ungvár Munkács 

2015-ben miután hazatértem Minszkből (a beszámoló ezen az oldalon megtalálható), eldöntöttem, hogy elmegyek Ukrajnába. A legcélszerűbb és legolcsóbb választás Kárpátalja volt. Megnéztem hát a lehetőségeket.

Én szeretem a telekocsizást, ezért első irány az oszkar.com volt, ott lecsekkoltam, hogy van minden nap délután Nyíregyházáról Beregszászra telekocsi, ugyanez a sofőr reggel pedig reggel jár Beregszászról Nyíregyházára. Ezután a booking.com oldalon megnéztem a szállást, és az Fkoka motel tetszett meg, mert egy személyre 2 éjszakára 8000 forint volt, és tud a személyzet egy rész magyarul ráadásul közel van a buszvégállomás.

Aztán végül csak 2016-ra jött össze az út. Április 15-én pénteken délután érkeztem Beregszászra, a gyors szállásfoglalás után bementem a városba. A római katolikus templom nagyon szépen fel van újítva. Ezután elmentem a Vopakba, ami mellett egy második világháborús és egy csernobili emlékmű található. A bevásárlás után, fáradtan visszatértem a szállásra.

Másnap reggel 7-re kimentem a buszvégállomásra, ami a szállástól 5 perce volt. A gond ekkor kezdődött, ugyanis nem tudtam, hogy hol kell jegyet venni, ukránul és oroszul alig beszélve végül megkérdeztem egy magyarul beszélő hölgyet, hogy hol vegyem, aki elmondta, hogy az ablaknál és a sofőrnél is lehet venni. Felszálltam a buszra (marsrutka), kértem egy jegyet magyarul (35 hrivnya), de nem kaptam, csak a visszajárót az 50 hrivnyásból. Ezután leültem, és irány Ungvár. Ungvárra másfél óra volt az út, ami gyönyörű tájakon vezet keresztül, de sajnos a szegénység mindenhol nyomon követhető. A városban megnéztem a várat, majd sétáltam erre-arra, mivel a buszmenetrendet nem néztem meg. A templomokat itt is szépen felújították, az utcák viszont néhol földutak. Sikerült kvászt is vennem, amit Beregszászon nem találtam. 11 órakor megebédeltem a Jasne Sonecsko étteremben (http://www.yasnesonechko.com/). Munkácsra a déli busszal mentem, most az ablaknál kellett megvennem a jegyet, amit "Ágyin bilet na Mukacsevo, pázsálujsztá" kifejezéssel elintéztem. A marsrutka most is szerencsére pontosan indult. Egy óra alatt leértünk Munkácsra, majd irány a munkácsi vár. A belvárosból egy jó fél óra gyalog (a buszmenetrendet itt sem néztem meg). Nagyon szépen fel van újítva a vár, 20 hrivnya a belépő. Magyar turistákat nem láttam meglepő módon. A látkép a városra lenyűgöző. Ezután irány vissza a városba. Megnéztem a belvárost, majd a buszvégállomásra mentem. Vettem egy jegyet fél 4-kor a 15:21-kor induló buszra. Mondom ez nem jó jel, gyors ki a buszra, a sofőr azonban sehol, de azért felszálltam a buszra, végül 20 perces késéssel indultunk vissza Beregszászra.

Vasárnap, hamar indultunk haza, ukrán idő szerint 8-kor voltunk a határon, szerencsére gyorsan dolgoztak a határőrök, és fél óra alatt átértünk a magyar oldalra.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina