La Palma: Vulkánok útja: Ruta de los Volcanes (csodás videóval)

Kanári-szigetek Fuencaliente

Ott-tartózkodás ideje: 2016. máj. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 257 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. jún. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar gyorgyigabor Beszámolója

Cimkék: Ruta de los Volcanes Transvulcania Fuencaliente 

La Palma a Kanári szigetek legnyugatibb szigete, teljesen vulkanikus sziget, rengeteg vulkáni hegycsúccsal. A legutóbbi vulkánkitörés sem régen, 1971-ben történt. A szigete sok helyen látni lávamezőket. A sziget kiemelt látnivalóinak egyike a sziget déli felén található, vezető vulkánok útja, mely gyakran panorámás ösvény Los Canarios (716 m) és El Pilar (turistaház 1440 m magasan) közt vezet kb. 17 km hosszan, e távon közben 1900m fölé is felkapaszkodva. Az ösvény a szigeten vezető két fő gyalogút egyikén, a GR131-en vezet. Ahol szükséges, táblák irányítanak.
Los Canarios felől az első kilométeren árnyas pínea fenyőerdőben vezetnek, csak elvétve vulkáni homokos az út, ám gyakran vulkáni sziklák, kövek kísérik az ösvényt. Kb. 1100 méter magasságban látni először előre a fák közt a folytatásban sorra kerülő kopasz vulkáni csúcsokat és ahogy az út lassan kiér a fenyők közül, többször is süppedős, mély vulkáni homokos szakaszokkal lepi meg a turistákat.
A hegygerinc fölött legtöbbször már reggel 9-10 órára megjelennek a felhők, így ekkor kevés az esély a kilátásra (hacsaknem kilógnak a felső hegycsúcsok a felhőrétegből), ám kora reggel még felhősödés előtt Tenerifét is gyakran látni a vulkáni gerincről, vagy a hegyoldalban vezető ösvényről. Tulajdonképpen egészen az 1900 m fölé magasodó tetőig váltakoznak a panorámás, illetve erdei szakaszok. Talán kb. 1700 méterre érve bukkan elő először a sziget északi része és lege megcsinálni a Caldera de Taburiente őskrátert és legmagasabb csúcsát, a Roque de los Muchachost (2426 m).
Az El Pilar felé vezető lejtő kezdetben szintén mély vulkáni homokos, a végső pár km kocsinyom szélességű földút.
A vulkánok útját a Transvulcania terepfutóverseny során kerestem fel, videóm szépen bemutatja; a korai rajt miatt még felhősödés előtt, csodás panorámaképekkel

https://www.youtube.com/watch?v=hN7QBVr9X7I

Aki a Ruta de los Volcanes felkeresésére indul, napkrémet és elegendő folyadékot feltétlen vigyen magával !
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina