Egy rövid nap Eszéken

Horvátország Eszék

Ott-tartózkodás ideje: 2016. máj. 26.  - 2016. máj. 26. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 582 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. aug. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Eszék Horvátország 

Egy szép tavaszi napon úgy döntöttem, hogy leugrom a Pécshez közeli Eszékre. A beremendi határon sima 2 perc alatt átléptünk Horvátországba. Az első falu Petárda (Baranjsko Petrovo Selo) a fagyija miatt kötelező megállóhely: 5 kunáért egy hatalmas adag, ízletes fagylaltot lehet venni.

Utunkat folytatva elhaladtunk a bolmani háborús emlékmű mellett, majd egy közel háromnegyed órás út után megérkeztünk Eszék városába. A Lipov Hlad nevű étteremben megkóstoltam a tintahalat ill. a csevapot. Az óváros hangulatos utcái után átmentem a Hotel Osijek környékére, ahol a modern város központja van. Érdemes megnézni a Szent Pál és Péter katedrális, Eszék főtemplomát. Az Ante Starčević téren át haladva jutottunk le a Dráva partjára, ahol egy gyönyörű sétány van. Az Ante Starčević téren áll meg amúgy Eszék mindkét villamosa, az 1-es és 2-es is. Villamosjegyet a vezetőnél lehet megváltani, és 10 kuna az ára. Gondoltam átmegyek a gyaloghídon az állatkertbe, de idő hiányában erre nem került sor.

A vásárlásokat imádó hölgyeknek a Portanova kötelező célpont. Háromszintes bevásárlóközpontban számos olyan bolt van, ami Pécsett nincsen.

Aki több napot szeretne eltölteni a város környékén, érdemes megtekinteni a baranyai magyar falvakat, jó magyar borokat kóstolni és megnézni a batinai emlékművet.
szajci kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina