Ausztria, Enns, SzG3

Ausztria Enns

Ott-tartózkodás ideje: 2016. máj. 19.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 372 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. júl. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Enns  Ennsegg 

Ahogy járogatok mostanában Németország felé, szinte minden alkalommal elhaladtam az Enns tábla mellett, ahonnan megtudhattam, hogy Enns Ausztria legrégebbi város. Most nemrég végre be tudtam iktatni, hogy megnézzem. Ez nem egy egyutcás belváros - kb. négyzet alakú - , de azért a legszebb részek a Hauptplatzon (Főtéren) hosszában átmenő utcában vannak. A Főtéren találjuk a tényleg szép Sadtturmot. Körülötte Enns legszebb házai találhatóak, itt is van egy szép és modern csobogó. Az utca északi végében található Enns kastélya (Ennsegg). Nagyon szépen helyrehozták, de belül nem sok látnivaló van. Miután a kastély igen jó helyen volt, nagyon sok magas rangú vendég szállt meg itt. Csak néhány: Napóleon, Mária Terézia, Ferenc Ferdinánd trónörökös, Ferenc császár felesége, stb.
Jelenleg közösségi feladatokat látnak el itt (zömmel). Van itt zeneiskola, esküvőket is tartanak itt, egyes részekben hivatalok vannak, sőt néhol laknak is. Az Enns felőli kapuból szép kilátás esik a Enns völgye felé.
Egy érdekesség: a II. VH után itt, a vár alatt húzódott a demarkációs vonal a szovjetek és a nyugati szövetségesek között.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo