Országos kéktúra 30. nap

Magyarország Rezi

Ott-tartózkodás ideje: 2016. júl. 09.  - 2016. júl. 09. (1 nap)

0 hozzászólás I 819 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. júl. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Elszaladt a pihenőnap, defektet is beragasztottam. A telómba is fújni kellett így kerestem egy bicajos boltot. Már egy félórája keresgéltem, mikor megláttam 3 bicajos srácot. Kérdeztem merre találok boltot. Pont itt -mondták szinte egyszerre ketten is. Megfordultam, nagyjából pont az ajtóban álltam. Este úgy feküdtem le, hogy megint lapos volt az elsőm, sőt a hátsómba sem bíztam.

Reggel lórúgásként érintett az ébresztő. 10 percig veszve volt a mai nap, de aztán felébredtek azon agysejtjeim is, akik tekerésre biztattak. Ragasztás elmaradt, majd a vonaton, csak fújtam bele. Kibírta a déliig, minden gond nélkül. Vonaton beragasztottam, ez is tüske volt. Másik vonaton, Boba után a hátsót is ragasztani kellett, mert az is elég lapos volt. Sümegen szálltam le, mai túrám innen indul. Otthon még Bodajk-Zirc szakasz volt tervben. De abban is sok volt a szint, így inkább néztem egy barátságosabbat.

Sümeg után az első 10 km nagyon gyorsan elszaladt, mert szinte végig aszfalt volt. Aztán már szűkebb erdei szakasz jött, de még mindig jól tekerhető. A sok bedőlt fa nem volt eltakarítva már évek óta, vastagabbakon nem tudtam átmenni. Aztán egy füves réten toltam át, mivel itt sem volt karban tartva, méteres fű volt. Igaz látszott, valakik már jártak erre mostanság. Kotsy malomnál geoládázás. Ezután megindultam a Rezi vár felé, ami közeli hegytetőn mutatta néhány megmaradt falát. Még valami régi vízimalom romjaira is ráfutottam, bár annyi csalánon vágtam át magam néhány kődarabért, hogy talán meg sem érte. Várig küzdelmes volt az út, de csak bevettem kapuit. Gyönyörű kilátás tárult elém, ennek örömére a várfalon lábat lógatva falatoztam kicsit. Mert hát itt érzi az ember a szabadság édes ízét. A közeli geoládát is levadásztam. Majd folytattam utam Hévíz felé. Itt egy részen elfogyott a kék jelzés. Hiába a sok új tábla, néhány rész még mindig a véletlenre van bízva. 3 irányba futottam, de sehol a jel, a legjobbnak tűnőt kiválasztottam. De egyre bozótosabb sűrűbb lett a növényzet, még nem mérgemben beledöntöttem bringámat. Kimérgelődtem magam, erőt gyűjtöttem, hogy visszafelé is leküzdjem az utat. Persze szana szét szedtek a tövisek, de már csak törtettem előre. Azt hiszem itt dőlt el, ma Keszthely a végállomás. Napközben még Tapolca is erősen benne volt a pakliban. Kék nem lett meg, kerestem egy párhuzamos utat és azon haladtam. Hévízen újra meglett a kék. Elkarikáztam a fürdő mellett, majd a tó körül. Pecsét és irány Keszthely. Ide már végig kerékpárút vezetett. Keszthelyen még körbejártam a kastélyt és le az állomásra. Fel a haza induló vonatra. Pecsét a vonaton jutott eszembe. Nem gond, mert innen még kell folytatnom, majd akkor pótolom.

Mai túrám 43,8 km volt, teljes tekerésem viszont 71 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 79,1 %-t (892,3 km), a teljes kéktúrából 80,9 %-t (2051,2 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina