Németország, München 3., SzG3

Németország München

Ott-tartózkodás ideje: 2016. júl. 01.  - 2016. aug. 31. (61 nap)

0 hozzászólás I 1 113 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. dec. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: botanikus kert  messe  messesee  múzeum  münchen  németország  neue messe  perlach  virág 

Folytassuk a barangolást München kevésbé ismert részein:
1. München keleti részén (Trudering-Riem) található az Új Vásár területe. Amikor kinőtték a régi területét, a már használaton kívüli régi repülőtér - München - Riem - felépítették az Új Vásár területét. Ez abban az időben a legnagyobb építkezés volt Münchenben. A régi repülőtérből csak az irányító torony maradt meg. Én csak a Vásár melletti Vásártavat (Messesee) néztem meg, mint nagy vízkedvelő. Modern, de ezzel együtt egy nagyon szép környezetet teremtettek vele. A tavat kettéosztó út mellett található a németeknél (és az osztrákoknál is) szokásos nagy vitrinszerű mű, Stephan Huber két vízben álló alkotása: a Gran Paradiso. A tavakban vannak aranyhalak, szökőkutak, mellette több szálloda, közöttük a hatalmas H2 (jó kávét főznek benne).
2. A Régi Botanikus kert a Maxvorstadt-ban található, néhány perc sétára a Főpályaudvartól, gyakorlatilag a tényleges Belváros mellett. 1812-ben nyitották meg, majd amikor már kicsi lett, a Botanikus kert kiköltözött Nymphenburgba. Szerencsére nem dobták ki a régit, a müncheniek egyik kedvenc pihenő parkja lett, többek között a belvárosi elhelyezkedése miatt is. Van benne egy nagy sörkert is (ez a németeknél abszolút egy elvárható dolog, az lenne a furcsa, ha nem lenne). Én egy nagyon szép időt fogtam ki a parkban. Nem nagy, de igen kellemes hely a Belvárosban. Körülötte szép (és nagy) állami épületek láthatóak.
3. A Múzeum sziget mellett van egy Múzeum negyed is Münchenben. Itt rengeteg múzeum található:
- Pinakothek der Moderne
- Alte Pinakothek
- Neue Pinakothek
- Glyptothek
- Lenbachhaus
- Museum Brandhorst
- Paläontologisches Museum München
- Antikensammlung
- Staatliches Museum ägyptischer Kunst
- Museum Reich der Kristalle
Nagy a bőség zavara, mindenkinek a pénztárcája szerint, kinek mire futja. Nekem itt az tetszett (mint sok más helyen), ahogy a németek a vizet kezelik, itt konkrétan a Neue Pinakothek előtt és mellett. Egyszerűen nagyszerű, hogy egy ilyen kis helyből is mit hoztak ki.
4. Perlach egy külváros München DK-i részén, ez a miatt került bele a beszámolóba, mivel itt tudtam több képet készíteni egy szintén német sajátosságról. Sok nagy városban (köztük Kassel-ben is) láttam a legkülönféle helyeken kis kerteket. De ezek sok esetben nem a város külső részén találhatóak (ott is, de...), hanem egy adott kerület valamilyen nem beépített részén (akár egy város belvárosához is közel). Itt nagyon szépen karbantartott hobbikertek találhatóak, sok zöldséggel és gyümölcsfákkal, amiket nagy odaadással gondoznak. És nem a németek régi keleti felén találhatóak, tehát nem szoc. örökség. Az még egy általános dolog, hogy egy német azért nem nagyon hajol le gazolni, így a zöldségeket a minden kertészetben kapható emelt ládákban termeszti úgy mellmagasságban. Ennyi és érdekes.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina