Róma 3 nap alatt (...avagy egy maratoni séta)

Olaszország Róma

Ott-tartózkodás ideje: 2016. okt. 06.  - 2016. okt. 08. (2 nap)

0 hozzászólás I 4 693 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. dec. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar somaeszter Beszámolója

Cimkék: Olaszország  Róma  Vatikán 

Megjártuk Rómát… Igen röviden a benyomásaim:
A WizzAir-es repjegyünk meglepően olcsó, nekünk az odaút – pedig nem is fogtunk ki akciót… - 18000 Ft/fő-be került. Ehhez képest egy egyszerű, de tiszta gépen 1 óra alatt Pestről Rómába értünk. Tény, hogy úgy éreztem magam, mint egyetemista koromban a távolsági zötykölődő buszokon – csak itt 11 km magasan.
A szállásunk viszont nem a legolcsóbbra sikeredett (150.000 Ft/4 fő/3 éj = 12500 Ft/fő/éj), igaz 2 utcányira szálltunk meg a Vatikántól, és az apartmanunkban akár 6-an is elfértünk volna. 3 hálószoba, 2 fürdő és egy konyha-ebédlő tartozott hozzá. Röviden: rettent jó helyen, tiszta és nagy szállás, kedves személyzet… (Residence Candia a neve)
Róma gyönyörű! Mi nem használtuk a tömegközlekedést, inkább gyalogoltunk. A hosszú hétvégén letudtuk a maratont (9 km csütörtökön + 12 km pénteken + 19 km szombaton = 40 km-t sétáltunk párom telefonja szerint, meg 1-2 km-t telefon nélkül is… ) Ami a legfurább, hogy ugyan elfáradtunk, de nem éreztük rosszul magunkat, sőt élveztük! Még a (11 éves) gyerek is bírta a sétát.
A program: csütörtök kora délután érkezés, lepakolás a szállodában, séta a Vatikánban. A Szent Péter tér hatalmas és zsúfolt - jó fotótéma. A jegyet megvettük a Vatikáni Múzeumba holnapra… A kisfiam 2 rekordot döntött aznap: életében először repült nagy gépen, és először járt körbe 1 nap alatt egy egész országot (Vatikánt kívülről körbesétáltuk). :) Vacsora egy kis olasz étteremben.
Pénteken Vatikáni Múzeum, Szt Péter Bazilika, Szt Péter tér, Angyalvár. A Vatikáni Múzeum elképesztő... 1 (egész) nap sem lenne elég rá - nekünk fél jutott. Hihetetlen tömény, mindenütt festmények, freskók és szobrok... a Sixtus kápolna viszont kicsit meglepett: jóval kisebb de magasabb, mint amire számítottam. A tömeg persze itt is fullasztó. Ezt követően átmentünk a Szent Péter Bazilikába, ez is impozáns, hatalmas. Lent magát a templomot, a pápák sírjait és a Pieta-t néztük meg, majd "odafenn" a toronyban a Vatikáni kerteket és Rómát csodáltuk. (A Vatikáni kertekbe bemenni külön engedély kell...) Az Angyalvár gyalogosan pár percre van a Szent Péter Bazilikától - állítólag a pápák titkos földalatti alagútja is összeköti a 2 épületet... Az Angyalvár szintén nagy, robosztus, de kissé szerényebb, mint a Vatikán. A Tevere folyik el mellette, sok szép híddal. A gyaloglás közben megejtettünk egy pizzázást és fagyizást… Ja, októberben 23 ˙C volt…
Szombaton Virágpiac, Igazság szája, Circus Maximus, Colosseum (nem mentünk be), Spanyol lépcső, Trevi-kút, Viktor Emmánuel emlékmű. A virágpiac meseszép :) . Nem csak virágokat, hanem tésztákat, italokat, sajtokat, stb... is árulnak, jó volt nézelődni. Az Igazság szája előtt fél órás sor állt, kivártuk. A "szobor" pedig nem harapta le egyikőnk kezét sem! Innen a Circus Maximus felé mentünk tovább - megállapítottuk, hogy ez ma már csupán "Circus Minimus", nem sok maradt belőle. A Colosseum óriási, különleges, de kb. 1 km-nyi sor (pontosabban 4-5 párhuzamos sor...) várt a jegyre. Pár perc mérlegelés után feladtuk... Elvitte volna a várakozás az egész délutánunkat. (Tapasztalat: előre kell ide jegyet foglalni!) További pár km séta után elértük a Spanyol lépcsőt - tényleg dugig van turistákkal...alig látszik. A Trevi-kút hasonlóan zsúfolt, de legalább szemet gyönyörködtető. A kisfiam dobott is pénzt a vízbe.. Hazafelé még megnéztük a Viktor Emmánuel emlékművet (az olaszok csak írógépnek nevezik az alakja miatt). Persze ma is jókat ettünk, fotóztunk és este hatalmasat aludtunk. :)
Vasárnap pedig hazajöttünk… Egyöntetűen az egész család véleménye, hogy visszamegyünk.
Értékeld az élménybeszámolót!
6 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina