Csenge és Attila két keréken 26. nap

Szlovákia Turna nad Bodvou

Ott-tartózkodás ideje: 2017. márc. 05.  - 2017. márc. 05. (1 nap)

0 hozzászólás I 220 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. márc. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Megérkezett a tavasz, mi meg útra kelhetünk újra. Vártuk már mindketten ezt a napot. Mivel jó időt mondtak mára, az a kis eső amit jósoltak nem zavart minket. Reggel felnéztünk az égre, még határeset volt, de itt ott látszott a kék ég. Túránk szempontjából érdekes nap előtt állunk, mert gyalog túra is lesz benne. Bicajokat be a kocsiba és irány Bódvaszilas. Itt felvettük tesómat, Csenge még bepréselődött hátra a bicajokhoz. Elmentünk Szepsiig, tavaly eddig jutottunk. Bicajokat összeraktam, Levi elvitte a kocsit, majd hozza nekünk fél egyre Tornára.

Akkor hát induljon a bicajozás. Volt még egy hátráltató tényező, amivel azonnal szembenéztünk. Ez bizony a szél volt és nem takarékoskodott, hogy visszafújjon minket. Néhol a 10 km/h-ért komoly harcot vívtunk. A Szádelői vár szinte végig előttünk volt, láttuk mai utunk célját. 15km bicajozás várt ránk. Csengének voltak holtpontjai, de azért csak haladtunk. Budulov, Péder, Zsarnó útvonalon tekertünk, messze elkerülve a forgalmas utakat. Kisebb dombocskán is átküzdöttük magunkat, innen már gurulás és hamarosan Torna következett. Néhol kapott Csenge egy kis tolást, hogy haladjunk is, mert Levi elunja magát. 500 méterre a céltól Csenge még megvívta utolsó csatáját magával, mert direkt megállt. Én szépen tovább tekertem, a kanyar után leültem. Tudtam mikor nem lát, már elfog indulni. Jött is a papírforma. Aztán mikor meglátott visszafordult, de csak körözés lett belőle. Rászóltam, hogy kapja össze magát, mert addig makacskodik, hogy a vártúra elmarad. Levi már ott volt, bicajokat be a kocsiba. Levit haza Szilasra, hogy neki már ne legyen gondja velünk. Mi jöttünk volna vissza a várhoz, de behívott minket ebédre. Mit mondjak, idő ide vagy oda, azért így fáradtan éhesen megfogott a gondolat. Főleg mikor mondta hogy, a töltött csirke most sült meg. Nem tudtunk ellenállni. Kár is lett volna, mert nagyon fincsi volt. Most már csak azzal volt baj, így teli hassal a tévénézés jobban ment volna. De nem ilyen fából faragtak minket, vissza a várhoz.

Két kerékről, két lábra váltottunk. Túránk során először fordult elő, hogy egy szakaszt gyalog teszünk meg. Itt volt előttünk a domb tetőn a vár, irány bevenni. Többször jártam már itt, így tudom az irányt. Bár pont legutóbb indultam el rossz felé. Jó kis utacska vezet fel végig a várhoz. Csenge fel volt pörögve, hol van már a szembe szél okozta fáradtság. Hamar fel is értünk a várhoz. Tavaszi szép időben sokan látogattak ma ide. Így legalább tudtunk magunkról közös fotót csináltatni. Végigjártuk a várat, csodás kilátás nyílott innen a közeli tájra. Elsőre nem lett meg a geoláda, pedig emlékeztem hol van. Már indultunk lefelé, mikor még tettünk egy utolsó kísérletet. Ott is volt, a nagy kő zavart be amit elé tettek. Kicsit csepergett az eső itt a várban, de nem tartott sokáig. Biztos ami biztos elindultunk lefelé, nagy esőt a felhők sem ígértek, de látszott kis eső meglephet minket. Még lefelé is kaptunk egy 5 perces kis esőt, de ennyi is volt. Egész emberi időben értünk le. Be a kocsiba és indulás haza.

Vagyis be Miskolcra, mert anyáméknál volt még egy vacsoránk is. Ma elég változatos napunk volt, de jó volt újra a természetben túrázni.

Mai túránk során 15km-t tekertünk a vártúránk pedig 4km volt. Szerintem hamarosan folytatjuk.

Ahogy Csenge látta:

Megérkezett a tavasz és már nagyom vártam, hogy menjünk túrázni. El is érkezett ez a nap, elmentünk Bódvaszilasra és ott felvettük Levit. Elmentünk Szepsiig autóval, ott kiszálltunk, Levi elvitte a kocsit a végállomásunkra. Elindultunk biciklivel, nagy szembe szelünk volt. Meg kellett birkóznunk a nagy széllel. Megálltunk egy szép templomot fotózni. Folytattuk utunkat. Megálltunk egy faluban ahol sok pad volt. Leültünk enni. Inni is akartunk, de rájöttünk, hogy a kocsiban felejtettük. Mikor kiértünk a faluból, már láttuk messziről a várat. Egyenesen oda tartottunk. Elérkeztünk Tornára, ott már nem volt nagy kedvem tekerni. Volt egy kis emelkedő ott feltoltam a biciklit, persze apa is segített. Leálltam kaviccsal játszani, utána toltam felfelé a biciklit. 3-4 kört köröztem és utána mentem apához. Nem sokára oda is értünk Levihez. Bepakoltuk a bicikliket a kocsiba és haza vittük Levit. Végre ihattunk az inni valónkból. Megkérdezte bemegyünk-e ebédelni. Be is mentünk, nagyon finom volt a kaja. Apával kettesben visszamentünk a vár aljához. Elérkezett a várna várt pillanat. Elindultunk fölfelé gyalog a várhoz. Lassan mentünk felfelé és apával versenyeztünk, hogy kinek fogy el később a szőlőcukor a szájában. Föl is értünk a várhoz, nekem nagyon tetszett. Csináltunk sok fotót, egy bácsit megkértünk, hogy csináljon rólunk is. Körbejártuk a várat. Az egyik részén egy kutya üldözte az őzet. Mi figyelmesen hallgattuk. Kerestük a geoládát, de nem találtuk meg. Indultunk volna lefelé, de abban a pillanatban vettem észre egy követ és a mögött volt a láda. Elindultunk lefelé. Haza felé Miskolcon megálltunk nagyiéknál vacsorázni. Ott is finom volt az ennivaló. Elbúcsúztunk és mentünk haza. Így ért véget ez a nap.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina