Magyarország, Budapest, FCSM - Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep

Magyarország Budapest XXIII

Ott-tartózkodás ideje: 2017. márc. 25.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 079 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. márc. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: budapest  dél_pesti_szennyvíztisztító_telep  fcsm  magyarország  nyílt_nap 

Most egy olyan helyet mutatok be, ami első látásra nem igen szokta felkelteni az emberek érdeklődését. Ez egy szennyvíztisztító telep. Lássuk be, ez azért eléggé hátul "szokott" szerepelni egy bakancslistán.
Engem viszont nagyon is érdekelnek azok a nyílt napok, amikor olyan helyre is el lehet jutni, ahová egyébként nem. Több hete futott egy hirdetés a TV-n, hogy ezt a szennyvíztisztító telepet meg lehet látogatni egy nyílt nap keretén belül. Regisztrálni kellett és már akkor a helyek jó része le volt foglalva. A szombati napon (2017. 03. 25) már az összes hely foglalt volt, tehát nem csak engem érdekelt a dolog.
Amikor a múltkori alcsútdobozi hóvirágnézéskor hiányoltam a szervezettséget és a józan ész használatát, akkor itt el lehet mondani, hogy a szervezés szinte tökéletes volt (azért csak szinte, mert parkoló itt is kevés volt, de erről végül is ők nem tehettek, viszont a benti látogatás megszervezése tökéletes volt). Magáról a szennyvíztisztításról nem írok, minek, azt viszont elmondom, hogy ez Budapest egyik legmodernebb telepe. Előre bocsátom, semmilyen kellemetlen szag nem volt. A szennyvíztisztítás több fázisát megnéztük, a legérdekesebb az üvegház rendszer volt, ahol a növények is részt vettek a szennyvíz megtisztításában. A képeken, ott ahol rács van, mindenhol folyt a (szagtalan) víz. A telepen kis tavacskák voltak, bennük halak és ez a víz már a tisztítás utániból került oda. Vízesés, virágok, stb. Jó volt látni, hogy ilyen is van Budapesten. Az egyetlen, amit még erről el szeretnék mondani, hogy a kísérőnk szerint a szennyvíztisztítás egyik lényeges célja nem csak az, hogy a Duna tiszta legyen, hanem az, hogy a Fekete tenger ne szennyeződjön el, mert ha a Duna vonalán nem lenne ilyen tisztítási folyamat, akkor mostanra már egy nagy pöcegödör vált volna belőle.
A kimenetelkor szintén be kellett jelentkezni, hogy ellenőrizni tudják, mindenki kiment a telepről. A végén még kaptunk tájékoztat prospektusokat és kis labdákat a gyerekeknek. Nagyjából így kell csinálni egy szervezett gyárlátogatást (mert végül is ez is egy gyár, ahol tiszta (nem iható!, de tiszta) vizet állítanak elő.
Az összes, itt készített kép megtekinthető itt: http://magyarorszagfotoalbumok.blogspot.hu/2017/03/budapest-fcsm-del-pesti.html
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo