Országos kéktúra 31. nap

Magyarország Tapolca

Ott-tartózkodás ideje: 2017. márc. 24.  - 2017. márc. 24. (1 nap)

0 hozzászólás I 773 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. ápr. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Szép idők voltak mostanában. Lett is hamar igényem, hogy folytassam a kéktúrámat. Tanakodtam melyik részen haladjak, Keszthelyre esett választásom. Vonattal érkeztem, a MÁV jóvoltából kissé érdekesen. Simán adtak nekem jegyet kerékpárral arra a szakaszra ahol vágányzár van és busszal viszik a jó népet. Pesten ezt észre vettem, mentem reklamálni. Mivel északi parton tizen kilométerrel hosszabb, változtatni kellene a jegyen. De nem ám úgy van az, hogy adnak másikat és kifizetem azt a 100 ft-t. Visszaváltási költség, hiába nem én rontottam el, így már több mint ezer ft. Vagy megreklamálom, de akkor most kell vennem egy teljesen új jegyet. Ezt én áthidaltam, vettem egy Tapolca Keszthely jegyet pluszba, a másik meg bőven elég Tapolcáig. Nem is volt gond a vonaton.

Keszthelyen szép napsütésben kezdtem a tekerést. Kastély újra előttem, de ez azt jelenti nem jó irányban indultam el. Fordulás és mehet a kéktúra :) Keszthely után nem sokkal lövéseket hallottam. Hamarosan egy táblával is találkoztam, behajtani tilos éleslövészet. Láttam a lőteret, legurultam érdeklődni. De megnyugtattak nem arra felé lőnek ahol én megyek. Így vághattam neki a domboknak. Az már vonatozás közben feltűnt, hogy itt kicsit már előbbre jár a tavasz mint nálunk Borsodban. Virágzanak a gyümölcsfák, az erdei virágok. Nem is tudtam elmenni mellettük fotózás nélkül. Mindig is vágytam egy ilyen virágzó gyümölcsfás túrára. A környező dombokat megmászatta velem a kéktúra. Válluson majd Tapolcán pecsételés is megtörtént. Következhetett a Szent György-hegy. Fotó téma itt is volt bőven. Aztán némi lépcsősor is előbukkant. Egy kulcsosháznál a pecsétet is megejtettem. Alig indultam hóvirágra is bukkantam. Majd az orgona sípoknál némi nehezített pályát is kaptam. De a látványért megérte. A tetőre is felértem, csodás volt a kilátás, annak ellenére, hogy nem volt teljesen tiszta idő. Szőlők és boros pincék között suhantam lefelé. Szigliget felé haladtam, itt belefutottam a Balaton szupermaraton mai befutójába a vár alatt. Innen már kényelmesen eltekertem Badacsonytördemic vasútállomásra. No, nem mintha a nap folyamán bármikor is kapkodtam volna. Nagyon jó kis túra napot zártam. Vonattal vissza Budapestre.

Mai túrám 43,7 km volt, teljes tekerésem viszont 63 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 83 %-t (936 km), a teljes kéktúrából 82,6 %-t (2094,9 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
könyv A medál titka - könyvajánló
Korábban már találkozhattatok az blog hasábjain könyvajánlókkal, most ezt a listát szeretném...
látnivaló A Balaton északi kapuja
Felsőörs, Veszprém felől érkezve a Balaton északi partjának egyik kapuja. A völgyekkel szabdalt...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina