Tenerife 2016

Spanyolország Tenerife

Ott-tartózkodás ideje: 2016. aug. 12.  - 2016. aug. 19. (7 nap)

0 hozzászólás I 212 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. máj. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar dorav Beszámolója

Cimkék: Tenerife Loro Park Teide 

A döntés nem volt olyan egyszerű, ha már a Kanári-szigetek, akkor melyik is legyen. Mivel hatan utaztunk, gyerekek, középkorúak és az idősebb generációból is, ezért mindenki igényeinek lehetőleg eleget kellett tenni. A szállás legyen all inclusive, mert a gyerekek mindig éhesek. De kirándulni is szeretnénk, látni valamit a szigetből. Vannak arrafelé delfinek is? Szóval így esett végül Tenerifére a választásunk.
Az időeltolódás -1 óra, a repülőút hosszú volt, de folyamatosan az ablakon bámészkodtunk kifelé, olyan szép volt a lenti táj, Afrika partjai is nagyon érdekesek voltak.
Utazási irodával utaztunk, rajtuk keresztül foglaltuk a szállást, mely Costa Adeje településen az Alexandre Troja Hotel volt.A szállodát egy kis utca választja csak el a parttól, az erkélyek ferdén ránéznek az óceánra. A szobáink tiszták voltak, a klíma működött, az ételek változatosak és finomak. A kirándulások napjára lehetett kérni piknik csomagot, melyben volt víz, szendvics, gyümölcs.A szállodának van egy medencéje,gyerekeknek vannak animációs programok, napernyő alatt lehet pihenni (a parton lévő napágyakért már fizetni kell).
A part jórészt homokos, de nem az a sárga, inkább szürkésfekete (mégiscsak vulkanikus szigetről van szó). Lassabban mélyül, így gyerekekkel is ideális. Biztos vannak részek, ahol a víz alatti élővilág változatosabb, itt sajnos pár hal és néhány kövön sütkérező rákon kívül nem sok mindent láttunk.Viszont szelesebb napon, meg talán a dagály is belejátszott, magas hullámok is voltak, a felnőttek is úgy ugráltak a vízben, mint a gyerekek.
A nap elég későn kel, kb. délután 2-3 körül tűz a legjobban, itt tényleg van értelme a sziesztának. Este viszont majdnem 10 óráig világos van, senki nem fekszik korán.
A megérkezést követő két nap pihenés volt, napozás, fürdés, a környéken kis séta, majd két nap kirándulás, végül levezetésnek ismét a lazítós, pihenős napok, rákészülve a hazaútra.

Autót már előre online foglaltunk, mert nem bíztunk benne, hogy ott helyben lesz szabad 7 személyes autó. A szállodából elvittek minket a kölcsönző irodájába, ott még kis papírmunka, majd elindultunk a sziget keleti oldalán az autópályán (autópálya díj nincs) fel északnak, majd át a nyugati oldalra Puerto de la Cruz-ba, a Loro Parkba. A parkolás itt nem egyszerű, mert a sajátjuk elég hamar betelik, de kvázi parkolási díjért 'jólelkű' helybeliek megengedik, hogy a házuk, kapujuk elé álljál, sőt szervezetten irányítgatják a turistákat. A belépő felnőtteknek 34 Euro, 6 éves kortól gyerek 23 Euro, alatta ingyenes. A pingvinek háza nagyon klassz, néhol esik a hó, látni ahogy alámerülnek a víz alá és csuda aranyosan tipegnek. A három nagy show-ra külön időpontok vannak, elég sokan beférnek egyszerre a lelátótérre, mégis több mint fél órával előtte már sorban állnak és nyomorognak kicsit az emberek, na ez levon azért a műsorok szépségéből. Mi a delfineket vártuk nagyon, de összességében azt kell mondanom, hogy a fókák voltak a legmurisabbak és az orca show vitte el a pálmát. Sokan mondják, hogy nem mennek ilyen helyre, nem támogatják, hogy bezárva tartják az állatokat, de máshol kevés esélyünk lenne velük találkozni és látni, hogy milyen szuper intelligensek, felemelő érzés volt.
Hazafelé még megálltunk (San Cristobal de) La Laguna városában. Ez volt jó ideig a sziget fővárosa, érdemes a fejünket felemelni és az épületeket figyelni, mert egymást érik a szép házak. A szigeten az időjárás egyébként rettenetesen változatos, az északi rész hűvösebb, esősebb, egy részen hatalmas ködbe futottunk. És ebben a városban meg kifejezetten szeles volt, fel kellett öltözni, pedig előtte teljesen lengén voltunk.

A második kirándulós nap első programja a sziget belsejébe vitt minket a Teide vulkánhoz. A csúcs közelébe libegővel lehet feljutni, mi jegyet előre, online foglaltunk konkrét időpontra. A retúr felnőtt jegy 27 Euro, gyerek 13.50 Euro (www.teleferico-teide.com) A felső állomástól a kráterig tartó 200 méterhez már külön engedély kell, amit korlátozottan osztogatnak és nem árt 3-4 hónappal előre befoglalni.Két irányban lehet ezen kívül elindulni kilátóhelyek felé, az egyikről a sziget déli, másikról az északi oldalra lehet lelátni. Az oxigénhiányt már bizony ezen a 3500 méteres magasságon is érezni lehetett, a kisebb kaptatókon az ember nehezebben veszi a levegőt. Annak ellenére, hogy a nap rettenetesen tűzött, a szél ugyanolyan erővel fújt, így nem árt rétegesen öltözködni.
Utunk ezt követően Garachico településre vezetett, ahol augusztus 16.-án tartják Szent Rókus zarándoklatát, mely egy fontos ünnepük, a városban nagyon sokan voltak. Az időjárás kicsit viharos volt, így a lávamedencékben nem sikerült fürdenünk. Innen egy köpésre van Icod de los Vinos a Sárkányfáról híres település. Majd a változatos, kanyargós és a sziget ezen részén bujább növényzettel körülvett úton eljutottunk Los Gigantes-be, mely az öblöt körülölelő magas sziklákról kapta a nevét. Hazafelé banánültetvények között autóztunk, az itteni banán, amikkel a szállodában lehet is találkozni kisebb, de finom édes, érezni, hogy a nap érlelte be, nem a vegyszerek.
A sofőrök itt egész normálisan közlekednek szerintem, az autó leadásakor itt találkoztam először azzal, hogy meg is nézték a visszavitt autó külsejét.

A szállodák környékén sok kis ajándékbolt is van, vendéglátó egységek, ha valaki másfajta ellátást kér. Kirándulást pedig szerveznek az utazási irodák is, és állítólag a helyi buszközlekedés is jól működik,jegyet a sofőröknél lehet venni. (www.titsa.com)

A hazautat ez ember kevésbé várja, melyen az is rontott, hogy a repülő jó két órás késéssel indult egy elkeveredett csomag miatt. Nézelődni már nem tudtunk, mert éjszaka repültünk, de pihenni is alig, így kissé nyűgösen érkeztünk haza. De nézegetve a szép képeket és videót, ezek a dolgok könnyen feledésbe merülhetnek.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina