Egy vasútfotós kalandjai - Vágányzárból a vasgyárba

Magyarország Ózd

Ott-tartózkodás ideje: 2017. júl. 21.  - 2017. júl. 21. (1 nap)

0 hozzászólás I 712 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. júl. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ma volt két órácskám vasútfotózásra. Tegnapelőtt tudtam meg, hogy a vágányzár miatt, nem Barcika felől, hanem Szlovák oldalról kapja a vasgyár a tehervonatokat. Ez mindenképpen megér egy fotózást.

Jókor érkeztem meg motorral Bánrévére. Bobó már rajta volt a tehervonaton, a két szlovák Búvár meg éppen fotózásra várt. Megejtettem a fotókat és mentem is a Sajó hídhoz, hogy nyílt vonalon is megcsípjem a szerelvényt. Sokat nem is kellett várnom, jött. A nap nem kedvezett, de azért tudtam pár jó fotót készíteni. Irány Center, még ott is eltudom kapni. Mivel lassan haladt simán Centerben voltam, mire jött. Nap miatt átmentem a túloldalra, jobb fotók reményében. De így elzárta a szerelvény a kiutam, nem gond mert akkor még tolatásnál is fotózok. Mindeközben megérkezett a vasgyári Bobó is. Akkor nosza ha már lúd legyen kövér. Átbaktattam azt is lefotózni. El is helyezkedtem egy talpfa (beton) rakás tetejére onnan vártam, hogy jöjjön vissza. Jött is, mi több meg is állt. Kérdezték megyek-e velük. Első meglepetésemre mondtam majd máskor, mert lenne dolgom. Ami ugyan igaz is, de ritkán kerül az ember ilyen helyzetbe. Aztán már arra eszméltem mászom is fel a mozdonyra. 3 fiatal srác volt, mentünk is a vasgyár felé. Akár odáig is elvisznek, de messze lesz vissza jönnöm. Még abban is benne voltam, mivel mondták mennek be tankolni és a fűtőházat is megtudom nézni. Azt sem tudtam, hogy van ilyen még Ózdon. Végeredmény az lett, hogy csak vissza tolattak velem kicsit, és én elmegyek oda motorral. Így is lett, én értem oda hamarabb, szépen besétáltam a vasút felől. Szerencsére senki nem szólított le. A fűtőháztól nem messze megvártam a srácokat. Ott megkérdeztem az illetékest csinálhatok-e fotókat. Rendes kis öreg volt, természetesen megengedte. Itt volt a vasgyár teljes Bobó flottája. Négy darab, amiből jelenleg egy nem működik, valamint volt még egy ötödik, de az már túl van pályafutásán. A fűtőház környékén rengeteg régi vagon várta, hogy végezzen vele a rozsda. Egyeseket talán még gőzmozdonyok vontattak. Pár jó fotót ezek is megértek. Nagyon úgy tűnik nem utoljára jártam itt, mert hagytam még itt fotótémát. Vissza a sétáltam a motoromhoz az állomásra. Irány hazafelé. Bánrévénél sorompót kaptam. Gyorsan félre álltam és irány fotózni. Sikerült újra elcsípnem a tehervonatot, ami indult Centerbe.

Ez egy kimondottan szerencsés és jól sikerült fotós kirándulás volt. Túl futottam az erre szánt időn, de hát bánja a fene, kár lett volna itt ma bármit is kihagyni. Maradt még annyi időm, hogy elintézzem a délutánra tervezett programomat.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina